12 TikTok dal, amit Te sem fogsz tudni kiverni a fejedből - ifaktor
12 TikTok dal, amit Te sem fogsz tudni kiverni a fejedből
blue red and green letters illustration

12 TikTok dal, amit Te sem fogsz tudni kiverni a fejedből

Öt perc hírnév mindenkinek jár! Ha még mindig arról álmodozol, hogy felkerülj a TikTok térképére, készíts néhány fenomenális, egyedi mozdulatokkal tarkított táncos videót, amelyek hátterében a legmenőbb slágerek szólnak. Az elmúlt években a legsikeresebb számok hamarabb terjedtek el a TikTok felületén, minthogy a slágerlisták élére kerültek volna. Például Lil Nas X – Old Town Road című egész világot meghódító és mai napig is sakkban tartó zenéje 2019-ben került fel a népszerű platformra, ezt követően kezdtek el érdeklődni iránta a rádiók producerei, hogy a hallgatóik igényeit maximálisan ki tudják elégíteni.


A TikTokon található videók vírusszerű terjedése teljesen átírta a zeneipari trendeket – míg korábban a zenészek küzdöttek a kiadók kegyeiért, ez mostanra teljesen megfordult – a platformon fellelhető kínálat alapján a kiadók keresik meg a kiemelkedő tehetségeket.

Íme 12 dal, melyek térhódítása példaértékű és irigylésre méltó:

1. Laxed (Siren Beat) by Jawsh 685 and Jason Derulo

A Savage Love néven elhíresült eredetileg Laxed (Siren Beat) néven futó dal a szemtelenül fiatal új-zélandi zenei producer, Jawsh 685 szerzeménye. Jason Derulo annyira beleszeretett a számba, hogy felkérte egy együttműködésre az akkor 17 éves tehetséget, majd kiadta a dalt "Savage Love" néven anélkül, hogy megjelölte volna benne szerzőként Jawsh 685-öt. Ez persze a Jawsh-rajongókat mélységesen felháborította, így Jason igyekezett korrigálni ezt az ''apró" kis hibát.

2. Savage and Savage Remix by Megan Thee Stallion, featuring Beyoncé

A tehetséges női rapper, Meghan Thee Stallion – Savage című dalát felhasználva Keara Wilson elindított egy táncos kihívást, amit több mint 30 millió TikTok-videó követett. A dal Beyonce figyelmét sem kerülte el, hisz közös remixet készítettek belőle, ráadásul az ebből a dalból származó bevételt az énekesnő szülővárosában, a Houstonban élő koronavírus-károsultak megsegítésére fordítják.

3. OUT WEST by JACKBOYS and Travis Scott, featuring Young Thug

A dal 2019 decemberében jelent meg és 2020 elején robbant hatalmasat Nicole Bloomgarden táncos kihívásának köszönhetően. Szinte hihetetlen, de körülbelül 15 millió TikTok-videóban használták fel ezt a zenét.

4. WAP by Cardi B, featuring Megan Thee Stallion

A "WAP" 2020 augusztusában jelent meg. Alig néhány óra elteltével átosztotta Instagram-fiókján a fiatal koreográfus, Brian Esperson, melyben a klipből merített mozdulatokkal megtűzdelt táncos előadását mutatta be. Ez a videó még maga Cardi B figyelmét is felkeltette, aki Brian és más táncosok klipjeit is megosztotta. Innentől a dal és a kihívás is vírussá vált a TikTok-on. A "WAPChallenge" hashtagnek több mint 1,5 milliárdos nézettsége van.

5. Say So by Dodja Cat

Ugyan maga a dal már korábban is ismert volt, népszerűvé igazán akkor vált a TikTok-on, amikor az ismert influenszer, Haley Sharpe egy táncos kihívás alapjává tette a számot. Idén mintegy 18 millió TikTok-videóban használták fel a számot, ráadásul Doja Cat felkérte Sharpe-ot, hogy mutassa be népszerű koreográfiáját a dal videoklipjében is. Mondanunk sem kell, a Say So a Billboard Hot 100 kislemezlistáján is az első helyre került.

6. Tap In by Saweetie

Mindössze 11 nappal a "Tap In" megjelenése után a TikTok-sztárja, Lesley Gonzalez táncos kihívást indított a dal főszereplésével. Azóta Saweetie első albumának számait a TikTok-felületén több mint 7 millió videóban használták. Nem semmi teljesítmény!

7. The Box by Roddy Ricch

A "The Box" több mint 2 millió TikTok videó alapjául szolgál, csúcsra jutott a Billboard Hot 100 listáján is, valamint a 2021-ben A Grammy gálán 3 kategóriában is díjjal jutalmazták. Le a kalappal Roddy Ricch előtt!

8. Rags2Riches by Rod Wave, featuring ATR Son Son

Táncos kihívásokból sosem elég!

A "Rags2Riches" 2020 áprilisában jelent meg, 2020 júliusára pedig több mint 5 millió TikTok-videóban szerepelt egy táncos kihívás részeként.

9. Supalonely by BENEE, featuring Gus Dapperton

Kétség sem fér hozzá, hogy az új-zélandi énekesnő a dal népszerűségét részben a Zoi Lerma által létrehozott kihívásának köszönheti. A The Straits Times portál szerint a muzsika sikerének másik oka maga a koronavírus, mivel az emberek könnyen tudnak azonosulni a dal témájával, melyet körülbelül 10 millió TikTok-videóban hallhatunk vissza.

10. What You Know Bout Love by Pop Smoke

Ugyan csak 7 hónapja jelent meg a szám, hamar teret hódított a TikTok világában, hiszen 12 millió videóban használták eddig. A dal ugyanazon az úton halad, mint a Pop Smoke egy másik dala, a "Mood Swings", amely a TikTok-on vírusává vált, a toplistákon pedig hatalmas sikereket ért el.

11. Bagaikan Langit (Cover) by Karin

Evezzünk teljesen más vizekre – ezt a kellemes és lágy hangzású zenét majdnem 35 millió TikTok-videóban használták fel eddig. Elképesztő, nem?

12. Relationship by Young Thug, featuring Future

Fiatalság, bolondság, buli és fesztelen hangulat, meg persze 33 millió TikTok-videó, ahol hasonló életérzés illusztrálnak a felhasználók.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!