1971 után újra NBA-bajnok a Milwaukee Bucks! - ifaktor
Milwaukee Bucks NBA-csapat

Lehengerlő játékkal, zsinórban 4 győzelemmel nyerte el a végső dicsőséget a Bucks.


50 hosszú évet követően a Larry O' Brien trófea visszakerült Milwaukee városába, miután a Bucks és Giannis Antetokounmpo 2-0 hátrányból fordítva, 4-2-re diadalmaskodott a Phoenix Suns felett.

A Suns végig partiban volt és szinte az utolsó másodpercekig kiélezett küzdelem volt, azonban a „görög szörny" tarthatatlannak bizonyult és 50 pontos teljesítményével elporlasztotta a Suns csapatát.

Ennek a franchisenak és a szurkolóknak 1971 óta várniuk kellett arra, hogy újra bajnokok lehessenek. Akkor Kareem Abdul-Jabbar és Oscar Robertson nevével fémjelzett Bucks hódította el a trófeát. A szurkolók most sem tétlenkedtek, hiszen több mint 60 ezer ember őrült meg csak a stadion előtti kivetítő előtt.

Giannis 35.2 pontot, 13.2 lepattanót és 5 gólpasszt átlagolt a nagydöntőben. Ezek voltak azok a számok, amik arra a döntésre kényszerítették az NBA vezetőségét, hogy neki szavazzák meg a Bill Russelről elnevezett „FINALS MVP TROPHY"-t, azaz a döntő legértékesebb játékosának járó díjat.

A Suns 36 éves szupersztárja, Chris Paul számára nem alakultak ilyen jól a dolgok, hiszen most volt a legközelebb, mindössze 2 győzelemre az áhított bajnoki gyűrűtől, ez azonban most is elmaradt.

Az ünneplés Milwaukee városában már zajlik és biztos, hogy sokan nem mennek ma dolgozni!

Gratulálunk a Bucksnak és ezzel a 2020/2021-es NBA szezon lezárult.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!