2024-ben újra Európa-bajnokságot rendeznek Magyarországon - ifaktor
Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokság fotó
2004 után 2014-ben, és, mint a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) döntéséből kiderült, 2024-ben is Budapest adhat otthont a műkorcsolyázók és jégtáncosok Európa-bajnokságának – írja a hunskate.hu.


Magyarországon a korcsolyasporton belül az utóbbi időkben a short track, vagyis a rövidpályás gyorskorcsolya került előtérbe – leginkább a Liu-testvérek (Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang) által „vezetett" olimpiai aranyérem okán –, de ezúttal a műkorcsolya és jégtánc szerelmesei is Budapesten élhetik át – újra –, hogy milyen a legnagyobb világsztárokkal teletűzdelt mezőnyt élőben nézni.

Legutóbb éppen Debrecenben volt EB Magyarországon, noha ott éppen a korábban említett gyorskorcsolyában mérték össze erejüket Európa legjobbjai.

Legutóbb 2014-ben sajnos mi, magyarok nem sok öröm részesei lehettünk, hiszen egyéniben Forgó Kristóf nem jutott el a szabadprogram bemutatásáig, akárcsak a jégtánc esetében, ahol a Turóczi-Major páros szintén nem mutathatta be szabadprogramját.

Mellesleg Budapest idén is Európa-bajnokságnak ad otthont, hiszen a 2020-ról idénre halasztott labdarúgó EB-nek Magyarország is társrendezője, így a tornára sikerrel kvalifikált válogatottunk itthon lép pályára a Puskás Arénában két csoportmeccsén, sőt a stadion egy nyolcaddöntőnek is helyet ad a későbbiekben.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!