42 év után visszavonul a világhírű kosárlabda-edző, Coach K - ifaktor

A 74 éves, amerikai edző, olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Michael Jordan, Magic Johnson, Kobe Bryant, LeBron James, Larry Bird és még sorolhatnánk.


Mike Krzyzewski 42 év edzősködést követően úgy döntött, a következő NCAA (Észak-Amerikai Egyetemi Kosárlabda Bajnokság) szezonja lesz számára az utolsó éve edzőként.

A hírt az egyetemi bajnokság belsős embere, Jeff Goodman hozta. Goodman azt is elárulta, hogy „Coach K"-t, Jon Scheyer fogja váltani a Duke csapatánál. Scheyer-nek nem mindennapi feladata lesz, ugyanis azt amit Krzyzewski hagy maga után, elképesztően nehéz lesz felülmúlni. Ez pontosan 5 bajnoki címet jelent és 12 Final-Four szereplést.

Krzyzewski 1980-ban lett az I. divíziós Duke 'Blue Devils' edzője, miután 5 éven keresztül irányította a hadsereg iskolájának, a West Point-nak csapatát.

Coach K-t, minden idők egyik legjobb edzőjének tartják, hiszen ő volt az első I. divíziós edző, aki elérte az 1000 db győzelmet. Jelenleg 1170-nél tart. Ezt még megfejelte 11 év edzősködéssel, a Team USA-nél, akikkel vezetőedzőként 3 olimpiai aranyat, 2 arany és 2 bronzérmet világbajnokságon, valamint a FIBA által kiírt Amerika-tornán is aranyérmet szerzett 2007-ben. Ez mellett másodedzőként 2 aranyérmet szerzett a 84-es és a 92-es Olimpián a „Dream Team"-el, valamint 92-ben az Amerika-tornát is bezsebelték.

Mindent elmond, hogy legalább 5 alkalommal próbálták karrierje során az NBA-be csábítani, de ahogy a New Jersey Nets-nek és a Boston Celtics-nek, úgy a Los Angeles Lakers-nek is nemet mondott és hű maradt a Duke-hoz.

Karrierje során szerzett kitüntetéseivel egy könyv is megtelne, de az biztos, hogy a kosárlabda-világ újabb legendás alakja akasztja szögre a sípot.

A végére pedig, friss hírként, Krzyzewski is megszólalt a visszavonulásával kapcsolatosan

„A családom és én úgy tekintünk erre a napra, mint egy ünnepnap. Mind a West Point Akadémiánál, mind pedig a Duke-nál eltöltött évek több mint csodálatosak voltak és hálásak vagyunk, hogy két egyetemi programot is vezethettünk, világszínvonalú intézményekben, több mint négy évtizeden keresztül."
„Ehhez párosul a 11 évnyi edzősködés a válogatottal, ami egy csodás élmény marad számomra. Áldottnak érzem magamat, amiért tehetséges fiatalokkal és a kosárlabda-történelem legjobb játékosait edzhettem, ennek a különleges lehetőségnek köszönhetően."
„A megszámlálhatatlan főből álló családomnak, mindent köszönök!"

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Friss

Totem: Oczella Eszter csúnya sérülést szerzett

Oczella Esztert igencsak megviselte az íjászati gyakorlás a Totemben.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!