50 éves a Queen együttes – 3+1 kedvenc dalunk - ifaktor
50 éves a Queen – 3+1 kedvenc dalunk

A Queen brit rock együttes volt, melyet 50 éve, 1971-ben alapított Freddie Mercury. További tagjai Brian May, Jhon Deacon és Roger Taylor voltak.


Igazi áttörést a zenekar 1975-ben ért el, mikor a Night at the Opera című albumukról a „Bohemian Rhapsody" c. dal megjelent. Ezután egyre populárisabbak lettek és a közönség is őrülten rajongott értük. Amerikában hatalmas sikert sosem sikerült elérniük, de a világ összes többi részén a korszak legismertebb együttesének számítottak.

A zenekar számos zenei díjra lett jelölve, melyek nagyját be is zsebelték. Az első komoly zenei díjukat 1992-ben a Bohemian Rhapsody c. videóklipjével nyerték meg, amelyre az MTV Video Music Award jelölte őket. Később még nyolc komoly zenei nagydíjat tudhattak magukénak.

Lássuk a mi 3+1 kedvenc dalunkat a brit együttestől:

1., Don't Stop Me Now

Egy örök klasszikussal kezdenénk, melyet még a mai fiatalok is szívesen hallgatnak meg és ha kell egy óriásit tombolnak rá. A dal megjelenése 1978. november 10-én volt.

2., Bohemian Rhapsody

Természetesen nincs olyan Queen lista, melyből bűntudat nélkül ki lehetne hagyni a Bohemian Rhapsody-t, ugyanis talán mai napig is az egyik legismertebb és legkedveltebb Queen dal.

3., I Want To Break Free

Végül, de nem utolsó sorban egy igazi pörgős, a mindennapokhoz maximálisan erőt adó dalt választottunk listánkba, mellyel biztosan jobban indulna a reggel.

3+1., Tavaszi Szél Vizet Áraszt

Végezetül egy koncerttörténelmi pillanatot hoztunk el, hiszen mi is lehetne ennél hidegrázósabb pillanat, mint ahogyan Freddie Mercurey magyarul énekli a Tavaszi Szél Vizet Áraszt népdalt.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!