A Fehérorosz titkosszolgálat törölte Sofia Instagramját? - ifaktor
people on green grass field under white clouds during daytime
Photo by Marty Sakin on Unsplash

A Fehérorosz titkosszolgálat törölte Prataszevics barátnőjének Instagramját?

Az Európai Bölcsészettudományi Egyetem hallgatóját, Sofia Sapegat őrizetbe vették, mikor a fehérorosz hatóságok földre kényszerítették a Ryanair Athénból Vilniusba tartó járatát a minszki repülőtérre. A gépen utazott a lány barátja is, a 26 éves Raman Prataszevics, aki korábban főszerkesztője volt a Nexta nevű fehérorosz ellenzéki hírcsatornának.


Az Európai Bölcsészettudományi Egyetem tisztviselői felszólították Fehéroroszországot, hogy engedjék szabadon hallgatójukat, akit vasárnap este vettek őrizetbe az újságíró barátjával, Raman Prataszeviccsel együtt.

Sofia Sapega Instagram-fot\u00f3

A repülőgépet Minszk városágban szállíttatta le Alekszandr Lukasenko fehéroroszországi elnök, ahol azonnal őrizetbe is vették az újságírót és barátnőjét, Sofiat.

Sofia orosz állampolgár, aki a litván fővárosban, Vilniusban található EHU-n tanul a nemzetközi jog és az Európai Unió jogának mesterképzés szakán.

Az EHU szóvivője elárulta, hogy Sofia éppen vissza akart térni Vilniusba, miután a barátjával Görögországban nyaralt és az elkövetkező hetekben védené meg a diplomamunkáját. Lehet, hogy erre nem kerül sor?

Azóta Sofia Sapega Instagram-oldala rejtélyes körülmények között törlésre került. Csak azt nem értjük, hogy ha Sofia őrizetben van, akkor ki törölhette Instagram-fiókját? Lehet, hogy a fehérorosz titkosszolgálat?

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Friss

Kim Kardashian beáldozta a családi kapcsolatot a divat oltárán

Azt lehet úgy hívni, hogy sürgősségi eset, mikor Kim Kardashian már a saját húgát sem látja.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!