A Greenpeace Magyarország bemutatta új kampányvideóját - ifaktor
A Greenpeace Magyarország bemutatta új kampányvideóját

A Greenpeace Magyarország már 50 éve töretlenül igyekszik bolygónkat megvédeni. A napokban megosztották Instagram-oldalukon a legújabb műanyag csomagolások elleni kampányvideójukat, melyet Fluor Tomi narrált alá.


A kampány a Vigyázz, műanyag! elnevezést kapta, mellyel céljuk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy nem csak a dohányzás lehet halálos, hanem az a rengeteg mennyiségű műanyag is, amiket a nagy vállalatok gyártanak.

A videóból kiderült, hogy a kampány a felelőtlen csomagolóipar ellen szól, amik még mindig nem látnak túl a műanyagon. A kampány eszköze, hogy elrettentő és kötelező figyelmeztetéseket használjanak a műanyag termékeken, amik ugyan úgy néznek ki, mint a dohánytermékeken látható jelzések.

„Vigyázz, műanyag! címkékkel az eldobható műanyag csomagolások ellen

A valaha megtermelt műanyagnak a vállalatok mindössze 9%-át hasznosították újra. Ez káros a környezetünknek és egészségünknek is. A műanyagba csomagoló vállalatok mégsem lépnek a bolygónkat elárasztó műanyagszemét ellen.
Vajon, ha minden eldobható terméken figyelmeztető jelzések jelennének meg, az megtenné a kívánt hatást? Oszd meg ezt a videót, hogy minden márka vezetője láthassa: ha nem cselekednek, akkor mi fogunk"

– olvasható a kampányvideó alatt.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!