A gyermekek jogaiért kampányol Tatár Csilla és Lilu - ifaktor
Lilu és kisfia

Szinte már gyermekjogi aktivistának lehetne nevezni Lliut és Tatár Csillát, akik rendszeresen hívják fel a figyelmet közösségi oldalaikon a gyermekek jogaira, kihegyezve a hangsúlyt a gyermekek jelenlétére a szüleik social médiai platformjain.

Az utóbbi néhány hónapban jelentősen megnövekedtek a viták, álláspontok arról, hogy mennyire mutassák a szülők gyermekeiket az online térben, milyen tartalmak mennek még át a rostán és milyenek nem.

Mutassam az arcát vagy ne mutassam? Leírjam hol voltunk? Kitegyem róla ezt a videót? Megmutassam fürdőruhában?

A legtöbb vélemény között hatalmas szakadék van és elhatárolódik az egyik vagy a másik álláspont mellett, de azért akadnak olyanok is, akik törekszenek az arany középútra.

A napokban Lilu és Csilla is készített egy-egy rövidebb videót, amelyekben különböző példákon át szemléltetik, hogy milyen tartalmak minősülnek elfogadhatónak gyermekeinkről vagy épp milyenek nem. Mennyi információt oszthat meg egy szülő a gyermekéről, ami még nem veszélyes?

Meglehet sokak számára túlzás a gyermekjogok melletti kampányolás ebben a formában, de ha ezzel egy szülővel több ügyel jobban a gyermekéről szóló megosztott tartalmakra már megérte.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!