A jövőben Messi és Ronaldo sem játszhat VB-n? - ifaktor
Cristiano Ronaldo a juventus edzésén sprintel.
Ma reggel bombaként robbant a hír, miszerint 12 világhírű és nagy múltú futballegyesület bejelentette, hogy Szuperliga néven új versenysorozatot indít. Mindennek nagyon komoly következményei lehetnek a futballvilágra nézve.


Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA vasárnapi fenyegetése ellenére – miszerint minden eszközzel fellép az esetleges Szuperliga ellen –, 12 klub közös közleményben jelentette be az európai Szuperliga indításának tervét. Az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, az FC Barcelona, az Inter, a Juventus FC, a Liverpool FC, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham Hotspur közös közleményben jelentette be, hogy megegyeztek egy közös liga indításában – írja a Nemzeti Sport Online.

Egyelőre további három klub csatlakozására lehet számítani. A versenysorozat elnöke a Real Madrid nemrégiben újraválasztott klubelnöke, Florentino Pérez.

Kiesés és feljutás a következőképpen alakulna: a 15 alapítóegyesület mellett további öt csapat cserélődne idényről idényre a tervek szerint. A bajnokság menete szerint két 10-es csoportban küzdenének a továbbjutásért a csapatok, ahonnan az első hármas mindkét esetben a nyolcaddöntőbe jutna, míg a maradék két csapat 4-5. helyezettek párharcából kerülne ki. Ezután a Bajnokok Ligájához hasonlóan egyenes kieséses szakasz következne, két-két meccsekkel.

A FIFA és a hat konföderáció korábban bejelentette, az érintett klubokat eltiltják bármilyen hazai, európai vagy világméretű versenyen való részvételtől, játékosaiktól megtagadják a nemzeti csapatokban való szereplést

Az UEFA és FIFA nyilvánvalóan a saját versenysorozatai miatt – és leginkább annak nézettségének csökkenéséért – aggódnak. Az egészben a legrosszabb, hogy amennyiben tényleg megvalósul mindez, akkor akár Ronaldo, akár Messi – de persze De Bruyne, Lukaku, Sergio Ramos, Eden Hazard, Harry Kane, Werner, Griezmann és még sokan mások – sem szerepelhetne a FIFA által rendezett nemzetközi versenyeken (VB, EB).

Véleményünk szerint egyébként a mostani rendszer megfelelően nyitott a kisebb csapatok számára is, míg a mostani Szuperliga ezeknek a csapatoknak semmilyen lehetőséget nem nyújt.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!