A koronavírus-járvány megmentheti az élővilágot - ifaktor
Sir David Attenborough fekete háttér előtt zakóban
Sir David Attenborough új dokumentumfilmmel jelentkezett a közelmúltban, amely a The Year Earth Changed (Az év, amikor megváltozott a Föld) címet kapta. Attenborough azt mutatja be, hogy a koronavírus-járvány okozta lezárások és korlátozások milyen hatással voltak az élővilágra.


A világhírű természettudós legutóbb A Life on Our Planet című dokumentfilmjével – amely a Netflix műsorán volt látható – hatalmas sikert ért el a közönség köreiben. Ezúttal az Apple TV+-on mutatta be dokumentumfilmjét, amelyről nyilatkozott is a BBC-nek:

„Az emberek még a világ legjobb indulatával is képesek korlátozni az élővilágot. Ez bizonyos fokig szinte elkerülhetetlen, de vegyük észre, hogy betolakodók vagyunk, hogy már elkéstünk, és hogy az élővilág összességében sokkal jobban járna, ha nem lennénk itt."

Antal Éva, aki vegán életmódot folytat és minden lehetséges módon védi az élővilágot és a környezetet a következőket írta a filmről:

„Tegnap megnéztük David Attenborough új dokumentumfilmjét, a The year Earth changed-et, ami azt mutatja be, hogy milyen változások mentek végbe a vadon elő állatok életében annak hatására, hogy az emberek karanténba vonultak. Elképesztő hogy számunkra milyen jelentéktelennek tűnő dolgok hogyan befolyásolnak komplett fajokat, akik teljes elfojtottságban éltek miattunk. A bálnák végre hallják egymást a víz alatt, mert nem zajonganak az óceánjáró hajók, és így nagyobb távolságra is el merik engedni a borjaikat, ezért nyugodtabban tudnak táplálkozni. A teknősök simán le tudják rakni a tojásaikat a homokos tengerparton, mert nincsenek ott a fürdőző emberek"

– írta a gondolatébresztő sorokat a vászonzsákoslány.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!