A koronavírus pozitívuma: az online színházak virágzása - ifaktor
Színházterem
A koronavírus előtt szinte elképzelhetetlen volt, hogy egy-egy darabot – amely ráadásul a népszerűbbek között van – több tízezren nézzenek meg egyszerre, hovatovább több tucat országból.


A koronavírus előtt a színházak szuperprodukcióira szinte lehetetlen volt jegyet kapni, hiszen azokat már a jegyvásárlás megnyitása utáni első órákban elkapkodták. Gyakran hónapok kemény sorbaállása (akár virtuális értelemben – a szerk.) után lehetett jegyet szerezni a hőn áhított előadásra – a helyről és az árról nem is beszélve.

Nos, mindez az online színházak esetében elkerülhető. A megvásárolható jegyek száma szinte korlátlan, az ár minden esetben ugyanannyi (kb. 3000-6000 Ft között mozognak az árak – a szerk.), illetve tekintettel arra, hogy profi kamerákkal veszik az előadást, így igazi filmszínház élményt kapunk.

A szemfüles színházba járók már olyan népszerű darabokat láthattak a tévében, mint a 25 éves jubileumi Dzsungel Könyve (Vígszínház); a Padlás (Vígszínház); az István, a király (Operettszínház) vagy a János Vitéz.

A teljesség igénye nélkül: az Operettszínház, a Vígszínház, a Katona, a Vörösmarty és a Centrál színház például egyaránt hirdet meg online előadásokat – méghozzá a legnagyobb sztárjaikkal a szerepekben.

Az MTVA is meglátta a lehetőséget a színházak ezen a téren való kiaknázására, így például szilveszeterkor a kaposvári Csiky Gergely színház pordukcióját rakták képernyőre, amely osztatlan sikert aratott.

Kíváncsian várjuk, hogy a színházi élet helyrerázódása után is megmaradnak-e az online előadások.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd be Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!