A legnépszerűbb pünkösdi szokások - ifaktor
Melyek a legnépszerűbb pünkösdi szokások, amelyek még ma is élnek?


Nos, az elmúlt évtizedekben, ahogy az a többi hagyománnyal és ünneppel is lenni szokott, kissé elkopott. Bizonyos szokások fennmaradtak, míg a többi átalakult vagy elhagyásra került.

A Húsvét mellett a Pünkösd is a tavaszvárás, a tavasz ünnepe, melyhez számos olyan szokás tartozik, amik megmaradtak az idő folyamán.

Az egyik ilyen hagyomány, hogy a tavasz és a Pünkösd beköszöntével a kerteket és a házakat beborítják virágokkal. Kikerülnek a cserepes virágok az ablakpárkányba, elkezdődik a kerti növények ültetése és a vágott virágokkal való asztalok díszítése.

Pinterest

Emellett, akárcsak az állatoknál, úgy az embereknél is tapasztalható az intenzívebb érdeklődés a szerelem, az udvarlás és a párválasztás iránt. Egyik ilyen jelképes pünkösdi hagyomány a Májusfaállítás, mellyel ezt az érdeklődést szimbolizálják a fiatalabbak. Inkább a falvakban, kisebb településeken jellemző, hogy Májusfát állítanak a kiszemeltjüknek.


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Friss

Lindsay Lohan, az igazi Rák!

Lindsay Lohan amerikai színésznő, modell, zeneszerző, énekesnő, producer és rendező. Hároméves korában gyermek divatmodellként kezdte karrierjét, majd 10 évesen 1 éven keresztül szerepelt az Another World című szappanoperában. 12 évesen debütált a Disney stúdió Apád-anyád idejöjjön! című nagysikerű filmjében. Ezt követően már egyenes út vezetett a világhír felé – rengeteg film főszereplőjeként kápráztatta el a közönséget és több díjat is bezsebelt ennek köszönhetően.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!