A műsora körüli botrányok miatt egymillió nézőt veszített Ellen DeGeneres - ifaktor
A műsora körüli botrányok miatt egymillió nézőt veszített Ellen DeGeneres

Már lassan egy éve kezdődtek el a botrányok Ellen DeGeneres 18 éve indult műsora körül, ezért vizsgálatot is indított a Warner Media munkatársakkal foglalkozó részlege és meghallgatta a jelenlegi és az egykori alkalmazottakat az Ellen DeGeneres Show műsorral kapcsolatos tapasztalataikról.


A botrány kapcsán még a műsorvezető távozása is szóba került, de a vizsgálódás tárgya nem DeGeneres személye volt, többen viszont úgy gondolják, a mérgező munkakörnyezet kialakításáért maga Ellen DeGeneres a felelős.

A belső vizsgálat nyomozása jogosnak találta a mikroagresszió és viccelődés formájában megnyilvánuló rasszizmusról, megfélemlítésről, szexuális zaklatásról és ellenséges légkörről szóló panaszokat, a botránynak pedig a műsor nézettségére is komoly hatása lett.

A Nielsen adatai alapján a műsor nézettsége 43 százalékkal csökkent, átlagosan 1,5 millió nézőt gyűjtött össze a Ellen DeGeneres Show legújabb évada, ez pedig 1,1 millióval kevesebb, mint az előző évadban volt. A botrány nyomán bekövetkezett presztízsvesztés negatívan befolyásolta a reklámbevételeket is, mivel a Kantar szerint ez a jelenlegi időszakban 105 millió dollár volt, szemben a 131 millióval, ami mintegy 20 százalékos csökkenést jelent.

(Daily Mail)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!