A TikTokot alapító cég, a ByteDance felfoghatatlan növekedése 2020-ban - ifaktor
TikTok logó rózsaszín háttérben

111%-os növekedést produkált a kínai vállalat-óriás.


Az elmúlt év mindenki számára viharos volt. A Trump-éra különféle szabályozásai és szigorításai, a cégeket, vállalkozásokat és a videó platformokat is érzékenyen érintette. Azonban ez nem kifejezetten igaz a TikTok-ra, mivel 2020- ban, a TikTok szülőcége, a ByteDance 111%-os növekedést tudhatott magáénak.

Oké, de mennyi az a 111%? Konkrét számokat tekintve, ez nem kevesebb, mint 34.3 milliárd dollárt jelentett a cégnek, ami forintba átszámítva kimondhatatlan, 16 számjegyű összeget jelent. A fent említett bevételnek a csekély profitja, mindössze 19 milliárd dollár.

A ByteDance céget, 2012-ben alapította egy kínai vállalkozó, Zhang Yiming, akinek szellemi terméke és fejlesztése a TikTok és annak kínai változata, a Douyin is. Ezen felül, pedig egy kínai hírcsatorna, a Jinri Toutiao is az ő szüleménye. Elmondhatatlan gazdagságra tett szert az elmúlt években, hiszen a 2012-es alapítás óta, a ByteDance cég bevétele kb. 180 milliárd dollár volt.

Információk szerint a cég arra készül, hogy betörjön a hong kong-i tőzsdére.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!