A Tinder új funkciója: "Biztos vagy benne?" - ifaktor

Gondolkozz, mielőtt megbántanál bárkit is!


A Tinder egy új üzenetküldő funkció bevezetésére készül, amit „Biztos vagy benne?" névvel láttak el. Ez a program arra lesz hivatott, hogy megelőzze a bántó, zaklató szövegeket, már rögtön az elején. Ezt követően, ha netán mégis úgy kezdene valaki, az applikáció, egy szöveget küld majd, miszerint „Gondold újra amit írni szeretnél!".

Ez a program az Al mesterséges intelligenciát fogja használni, hogy felismerje a sértő és oda nem illő zaklató szövegeket és erről figyelmezteti is küldőjüket, hogy ez a tartalom bántó lehet, így álljanak meg és gondolják újra. Ezt a cég, egy sajtótájékoztatón nyilatkozta. Az Al az alapján van felépítve, amit eddig az évek során jelentettek a felhasználók, majd ezeket csokorba gyűjtöttük. Ez a lista folyamatosan bővülni fog, ezáltal Al fejlődése és térnyerése is növekedést fog eredményezni.

A cég egy statisztikát is hozzátársított Al fontosságának bizonyítására, miszerint a tavalyi évben, az amerikai emberek 40%-a tapasztalt internetes zaklatást. A Tinder funkciója egyelőre kezdeti, de működő fázisban van már, így olyan adat is áll rendelkezésükre, amely azt mutatja, hogy az elmúlt hónapban, több mint tíz százalékkal csökkent a zaklató üzenetek száma azon esetekben, akiknél megjelent a „Biztos vagy benne?" üzenet. Ez egy biztató jel arra, hogy ennek a funkciónak igenis van létjogosultsága és hosszú távon is működőképes lehet.

„ A szavak legalább annyira erőteljesek, mint a tettek és ezt mi ennél is komolyabban vesszük, hiszen a zaklató és bántó magatartásnak nincs helye a Tinderen."

nyilatkozta Tracey Breeden, a Tinder biztonsági és társadalmi szóvivője.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Friss

Kim Kardashian beáldozta a családi kapcsolatot a divat oltárán

Azt lehet úgy hívni, hogy sürgősségi eset, mikor Kim Kardashian már a saját húgát sem látja.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!