A vonattal való közlekedést népszerűsíti két influenszer - ifaktor
A vonattal való közlekedést népszerűsíti két influenszer

Hazánk két legnagyobb zéró waste influenszere, Rimóczi Zsófi és Antal Éva a Máv-Start járatait népszerűsítik Instagram-oldalukon és náluk hitelesebb emberektől nem is kaphatnánk ezt a reklámot.


Akik régebb óta követik Zsófi mindennapjait a közösségi médiában, már tudhatják róla, hogy nagyon tudatos környezetvédő és így éli mindennapjait családjával. A vonatozás hatalmas szerelem az életében, amiről már korábban többször is beszámolt követőinek, így nem volt kérdés, hogy vállalja-e ezt a fajta hirdetést.

„Az biztos, hogy nálam jobban senki sem kampányol 30 km-es sugárban a vonattal való közlekedésért. Miért? Mert szenvedélyesen imádok vonatozni & erről beszélni is szeretek. Olyannyira, hogy amikor 5 éve telket néztünk, volt egy listánk, rajta azokkal a feltételekkel, amelyeknek biztosan kellett teljesülnie, hogy ide költözzünk. Ezekből egyik a vasút egyszerű, akár gyalogos megközelítése volt, enélkül nem itt, hanem valahol másutt laknánk, ahol van erre lehetőség. Én egy héten többször szállok vonatra, hol a családommal, hol barátokkal, de legtöbbször egyedül. A vonaton egyedül töltött perceim mind az élet ajándékai. Bele - bele merülök a saját lelkivilágomba, szinte őrületig hallgatom meg az aktuális kedvenc zeném, felhívom a távoli családom, lebilincselő történeteket olvasok, kiürítem háborgó gondolataim, változatos társalgást folytatok, vagy csak pihentetem szememet a Föld sokszínű vidékein. Szívesen emlékszem, hogy a kislányom születése előtt, a legfontosabb pozitív vízióm egy olyan jelenet volt, ahol a gyermekemmel az oldalamon ülök a vonaton, mindketten jókat nevetünk, & az öröm csak úgy árad belőlünk. Amikor először megéltem ezt a saját lelkem kívánta képet, szépen megkönnyeztem. Valahogy a vonat & én szeretjük egymást, és így sok ponton kapcsolódik az életem vonalához. Biztonságos & környezetkímélő megoldás az utazásra. Ha már környezetvédelem, tudtátok, hogy ha autó helyett a vonatot választjátok, akkor egy kilométeren 131 g CO2 kibocsájtást takarítotok meg? A MÁV-START már egy ideje feltünteti a megvásárolt jegyek alján az utazásaink alatt megspórolt CO2 kibocsájtást (az autóhoz képest). Most pedig minden megvásárolt jeggyel & bérlettel akár egyéves ingyenes belföldi vonatozást és más értékes nyereményeket lehet nyerni (én is regisztrálok, mert nyerni akarok!! bár az írásomból ezt sejthettétek😏). Köszönöm, ha Ti is minél többször a vasutat választjátok"

– olvasható Zsófi bejegyzésében.

Posztjában megosztott pár képet is, amiknek annyira kellemes a hangulatuk, hogy szívünk szerint azonnal vonatra pattannánk és csak utaznánk, szinte mindegy az is, hogy hova.

Antal Éva, vagyis ismertebb nevén a Vászonzsákos lány is csatlakozott a kampányhoz, ami érthető, hiszen ő is rendkívül odafigyel a természetünk óvására és hulladékmentesen éli életét.

„Mint tudjuk, a klímavátozást első sorban az üvegház hatású gázok termelése gyorsítja, és számos területe van az életünknek, ahol tehetünk azért, hogy csökkentsük a karbonlábnyomunkat, például a kiemelkedően fontos közlekedés. A MÁV-VOLÁN csoportnak fontos a környezetvédelem, ezért egy szakértő csapattal kidolgoztak egy képletet, melynek segítségével meghatározható, hogy egy átlagos vasúti utazás egy ugyanolyan távú átlagos autós utazáshoz képest mennyivel kevesebb CO2-t termel, és ezt a jegyeken is feltüntetik. www.mav.hu/co2 url-en a „Válaszd a zöldebb utat!" játékra pedig minden jeggyel, bérlettel rendelkező utas regisztrálhat, és a játékosok között értékes nyereményeket sorsolnak ki"

– írta Instagram-oldalán Éva.

Mi pedig boldogok vagyunk, hogy hazánkban egyre több influenszer hívja fel követői figyelmét a környezetvédelem fontosságára és remek tanácsokkal látják el őket, hogyan tudjuk óvni a természetet.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!