Bogdán Ádám élete első NB 1-es mérkőzésén védett - ifaktor
Bogdán Ádám a Ferencváros edzésén fekete esőkabátban és labdával a kezében
Bogdán Ádám tavaly nyáron tért haza sok évnyi légiós karrierje után, azonban a várakozásoknak némileg ellentmondva mindössze a Magyar kupában védte az FTC kapuját – egészen mostanáig.


„Mindig legyél felkészült..."

– írta Bogdán a mérkőzés után az Instagram-oldalán.

A kiírás nem véletlen, ugyanis sokakat meglepett, hogy a Liverpool FC korábbi kapusa védte a zöld-fehérek kapuját a Kisvárda elleni bajnokin. Az adja a dolog különleges pikantériáját, hogy a hálóőr korábban már védett az angol első osztályban, a Premier League-ben is, de a magyar első osztályban most jutott először szóhoz. Ez annak köszönhető, hogy Bogdán nagyon fiatalon kiment Angliába, így itthon mindeddig csak az NB2-ben jutott szóhoz.

Bogdán egyébként azért került be a kezdőcsapatba, mivel a gárda eddigi elsőszámú kapusa, Dibusz Dénes kisebb sérüléssel bajlódott a meccs előtt, így jobbnak látták, ha nem kockáztatják a magyar válogatott kapus egészségét.

A mérkőzést egyékbént 0 kapott góllal hozta le Ádám, így ő hozta a maximumot - és volt néhány fontos védése is -, de sajnos a Fradi sem tudott betalálni, így 0-0-val végződött a találkozó.

Az FTC a következő, ősi rivális Újpest FC elleni mérkőzésen biztosíthatja be a bajnoki címet.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!