Antal Éva felszólalt a fast fashion cégek ellen - ifaktor

Antal Éva vászonzsákoslány néven elhíresült influenszer, aki a környezettudatosság és a fenntartható élet jegyében kezdett el YouTube-videókat készíteni, nem sokkal később pedig rengeteg követőt szerzett magának Instagram-oldalán.


Éva legújabb posztjában olyan dolog mellett áll ki, amelyről keveset hallunk vagy beszélünk. A fast fashion cégek - vagyis azok a boltok, amelyek a legnagyobb divatházak trendjeit lemásolva a lehető leggyorsabban, és elérhető áron juttatják el hozzánk az aktuális darabokat - borzasztó körülmények között, kiszolgáltatott embereket dolgoztatnak, és semmibe veszik őket. Ez ellen szólalt fel a @vaszonzsakoslany.

„Már nem finom sajtot, joghurtot vagy tejet látok, hanem szenvedő anyákat, akiktől elvették a gyermeküket.
Már nem ínycsiklandó rántottát látok, hanem kizsigerelt tyúkokat.
És nem folytatom mert azt hiszem egyértelmű.
Nem gondolom, hogy erről személy szerint mi, egyének tehetünk, hiszen ezeket a dolgokat természetesnek vesszük, így nőttünk fel, erre tanítottak a reklámok és a mosolygó teheneket ábrázoló csomagolások.

Viszont tehetünk ellene!

Az az érdekes, hogy ez nem csak az állatokra vonatkozik. Amikor megtudtam, hogy milyen kegyetlenség és kihasználás áll a fast fashion cégek hátterében, akik semmibe veszik az alkalmazottaikat, ugyanolyan dühöt éreztem, és hogy tenni akarok ellene. Csak amikor állatokról beszélek, érdekes módon nagyobb felháborodást generál, mert valahogy mi egyenlőbbnek érezzük magunkat náluk.

Pedig mi van akkor, ha ez nincs így? Azért, mert nem tudnak felszólalni magukért (ahogy a bangladesi nők sem), még szenvedhetnek ők is, és ha hatalmunkban áll az érdekükben cselekedni, úgy miért is ne tegyük?"

– tette fel az elgondolkodtató kérdést Évi.


Friss

Kiss Ramóna szerepelni fog a Mintaapákban – már azt is tudjuk, kit fog játszani

Lékai-Kiss Ramóna a Dancing with the Stars műsorral kezdte TV2-es karrierjét, amikor átigazolt a rivális RTL Klubtól. Azóta nem sok műsort kapott a csatornán, de most úgy tűnik, beindul a karrierje új munkaadójánál is.
ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!