Antal Éva fontos egészségügyi tanácsokkal látta el követőit - ifaktor
Antal Éva sapkában áll a nádasban

Antal Éva, azaz a vászonzsákoslány Instagram-oldalán legújabb posztjában egy nagyon fontos témára hívta fel követi figyelmét, amit véleménye szerint nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos a mindennapokban.


Ez nem más, mint a vitamin bevitel. Hazánk egyik legismertebb vegán influenszere Antal Éva, aki rettentő fontosnak tartja, hogy követőit felvilágosítsa a vitaminok elengedhetetlen szerepéről. Főleg a vegán étrend kiegészítésében fontos vitaminokról számolt be Éva.

Az influenszer tanácsai mellett lényegesnek tartotta elmondani, hogy ezek a vitaminok az ő javaslatai, ha bárkinek komolyabb egészségügyi gondja van, az forduljon orvoshoz.

„Többször volt már erről szó, de azt hiszem nem lehet elégszer elmondani és mint vegánságról is tartalmat gyártó egyén, felelősséget érzek a dologgal kapcsolatban.

vitaminok, vitaminok, vitaminok

Még egy kiegyensúlyozott növényi étrend esetén is szükség van minimum 2 étrend-kiegészítőre, mert sosem lehet tudni és jobb óvatosnak lenni, ha azt szeretnénk hogy hosszútávon kitartsunk a növényi alapú étrend mellett.

A legfontosabb a B12 vitamin ami a koszban és a vízben található meg, de mivel a vizeket tisztítjuk, a zöldségeket pedig megmossuk, vegánként természetes úton kevés jutna be a szervezetünkbe. Az állatok a takarmányukon keresztül(vagy akár injekcióval) jutnak hozzá, ezért található meg az állati eredetű élelmiszerekben, gyakorlatilag filterezik a B12-t.

A másik a D vitamin, amit igazából télen vagy olyan helyeken ahol keveset süt a nap, mindenkinek érdemes szednie.

Mi mindemellett elkezdtünk egy multit is szedni, amiben minden is van, nem árt az óvatosság.
Gondolkodtam, hogy kellene-e szedni vegán Omega3-at, de helyette inkább sok lenmagot teszek a házi kenyérbe, mert abban is sok ALA Omega3 található meg.
#nemszponzorálttartalom de ajánlásra először kipróbáltuk, azóta már rendszeres vásárlói vagyunk a @drveganco -nak, akik papírban szállítják a vitaminokat és egy aranyos fém dobozt is adnak hozzá, ami jól fog jönni utazáskor.

(Nem vagyok dietetikus vagy táplálkozás szakértő, ha úgy érzed egészségügyi problémád van, kérlek fordulj szakemberhez)"

– írta hosszasan Antal Éva.

Évinek rengeteg követője volt hálás a szuper ötletekért és kommentek formájában köszönték meg segítségét.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!