Az Instagram buktatta le, hogy nincs karanténban - ifaktor
vásárlás maszk

A 22 éves brit nőt közel 2,7 millió forintnyi pénzbírsággal sújtották az önelszigetelés szabályainak megsértése okán, miután az Instagramon képeket tett közzé – számol be a hírről az Independent.Október 12-én Carys Ann Ingram Manchesterből repült Jersey-be, amelyet ebben az időben veszélyes övezetként tartottak számon. Miután a repülőgépen egy olyan személy mellett ült, akinek pozitív tesztje lett, Ingram asszonynak normál esetben el kellett volna zárkóznia Jersey-ben, amíg két negatív koronavírus-tesztet nem produkál.

Ez alatt az idő alatt azonban Ingram éttermeket és üzleteket látogatott, három nappal azután, hogy megérkezett Jersey-be, végül St. Helierben vásárlás közben fogták el.

A First Tower-ben, majd az El Tico étteremben is látták, ahol képeket tett közzé az Instagramon, és ez alapján tudták később megtalálni. A helyi hatóságok többször megpróbálták – eredménytelenül – megkeresni Ingramet a lakcímén, ahol állítólag elszigetelődött. Ingramet, aki a jersey-i családnál járt, telefonon elérte a kapcsolattartó csapat, és letartóztatták. Bűnösnek bizonyult önszigetelés megsértésében, és 6600 font pénzbírságot kapott.

Ékes bizonyítéka a mostani vírusos időkben annak, hogy milyen következményekkel járhatnak ezek a kihágások. Persze kérdéses, hogy a pénzbüntetés egyáltalán elég elrettenő eszköz -e.

Ne hagyd ki!