Bényei Betti: "Soha nem áldoznám fel a családomat a karrierem oltárán" - ifaktor

Az elmúlt évek egyik legfontosabb médiaipar-ági jelensége az influenszerek egyre csak növekvő térnyerése. A legismertebb internetes celebek népszerűsége – főleg, ha kitekintünk külföldre – a legnagyobb és legelismertebb sztárokéval vetekszik. De mi van azokkal az influenszerekkel, akiknek még nem jutott akkora szelet abból a bizonyos népszerűségi tortából? Nem kell aggódnunk, hamarosan az ő nevüket is ismerni fogja mindenki. Interjúsorozatunkban őket mutatjuk be, hiszen ők a sztárok a jövőből.


A sztárok sminkesével, Bényei Bettivel beszélgettünk, akinek szavait alább a következőkről olvashatjátok: anyaság és karrier, sminkelés felsőfokon, profi sminkestől egészen az influenszerségig.

Több min 22 ezer követővel rendelkezel, mennyire tekintesz magadra influenszerként?

Igazából csak nemrég kezdtem el nyitni az influenszerség felé. Eddig csak a munkáim, illetve a személyes tartalmaim miatt követtek, de egy ideje már érzem, hogy a szavaknak, amiket mondok súlya van és a követőim az én ajánlásom miatt vesznek meg termékeket. Nagyon óvatosan kezelem még ezt az egészet. Fontos számomra, hogy a követőim továbbra is azt érezzék, hogy amely termék az oldalamon eléjük kerül, az valós ajánlás a részemről és hiába reklám, tudják, hogy nem vállalok együttműködést tesztelés nélkül.

Ahogy láttam nem igazán találni nálad reklámtartalmú bejegyzéseket, milyen típusú együttműködéseket fogadnál el, sminkes termékeken kívül?

Nagyon átgondolom, hogy milyen megkeresést vállalok el. Egyetlen egy céggel volt mostanában együttműködésem, de az sminktermék volt. Arra, hogy ezen kívül milyet vállalnék el, nehéz válaszolni. De csak, hogy egy példát említsek: mindenféle szponzorációtól mentesen megszoktam a követőimmel osztani, hogy nekem mik azok a termékek, amelyek beválnak, gondolok itt jelen esetben a háztartási készülékekre. Az ajánlásuk alapján megkerestem egy céget és létrejött közöttünk az együttműködés.

A szakmádból adódóan nagyon sok ismert emberrel találkozol, volt esetleg rossz benyomásod velük?

Akár egy fodrász vagy egy körmös, úgy a sminkes is kicsit olyan, mint egy pszichológus. Nyilván sokat beszélgetünk és feljönnek különböző témák, de ezek privát dolgok, amiket diszkréten kezelek. Természetesen találkoztam már olyannal, aki élőben más volt, mint amit a közösségi médiában magáról mutat. Ő tipikus influenszer, reklám, reklám hátán. A legtöbben magukat adják személyiségileg, viszont az érdekes, hogy akitől azt látod Instagramon, hogy szofisztikált, az valójában csúnyán beszél és nem úgy fogalmaz, mint a közösségi médiában.

A profilod alapján nem találunk rólad túl sok személyes tartalmat. Gondoltál már arra, hogy csinálsz egy másik profilt és külön kezeled a szakmai, illetve a magán posztjaidat?

Egyáltalán nem jutott ilyen eszembe, a feedemben a szakmaiságomat és a munkáimat osztom meg a követőimmel, viszont sztoriban nagyon sokat kommunikálok velük, a lényeges, magánjellegű dolgokból mindig csinálok egy highlight-összeállítást. Úgy gondolom, hogy aki jobban megszeretné ismerni a személyemet az veszi a fáradtságot, hogy megnézi ezeket. Azt vettem észre, hogy nagyon sok embernek fontos, hogy a munkáim mögött milyen a személyiségem. Szerintem megfér egy profilon mindkettő.

Mik a jövőbeni terveid, akár a szakmádban, akár a magánéletedben?

Ha a szakmai oldalt nézem, akkor szeretnék minél több workshopot létrehozni, illetve az elhalasztottakat pótolni. Hosszútávú terveim között szerepel az oktatás, hétköznapi hölgyek sminkelési tudását fejleszteni. Ami a családot és a magánéletet illeti, szeretnénk egy tesót Benjaminnak, de mindenekelőtt őt felnevelni tisztességesen, szeretetben. A család a mindenünk, a pénz csak egy eszköz a jólléthez. Soha nem áldoznám fel a családomat a karrierem oltárán.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Friss

Kiakadt a netes filtereken Yamina- szerinte be kellene tiltatni a használatukat

Yamina mindig hangsúlyozta közösségi oldalán, hogy mennyire fontos az önszeretet, az önelfogadés és a pozitív énkép.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!