Berki Mazsi nem reklámozhatja kedvenc termékét - ifaktor
Berki Mazsi a teraszon kávézik

Hazánk egyik legnépszerűbb sztár-párosának női tagja, Berki Renáta, ismertebb nevén Berki Mazsi egy hosszú Instagram-posztban mesélte el követőinek, hogy miért nem reklámozhatja jelenleg kedvenc fogfehérítő termékét.


A termék, amit annyira szeret Mazsi és még sok másik népszerű hazai influenszerünk, jelenleg nem forgalmazható, mert vizsgálatok folynak ellene. Renáta elkeseredve írta le bejegyzésében, hogy a termék - nagy valószínűséggel -, hazánkban tiltott anyagot tartalmaz, így a vizsgálatok eredményéig várnia kell a használatával és a reklámozásával is.

Mazsi posztjából azt is megtudhattuk, hogy a szóban forgó terméket Amerikában elfogadták, ahogyan sok másik fogfehérítő terméket is, amiket hazánkban nem.

„HELYREIGAZÍTÁS - A GVH tavaly év végén indított vizsgálatot a BrightWhite otthoni fogfehérítő-termékcsalád forgalmazóival szemben, mert reklámgyakorlatuk vélhetően több szempontból is megtéveszti a fogyasztókat.
A termékeket a nemzeti népegészségügyi központ forgalomból kitiltottként tartja nyilván,
mivel a termék dokumentációja hiányos, így nem zárható ki, hogy az európai ágazati normák által tiltott anyagot tartalmaz – írja közleményében a versenyhatóság, hozzátéve, hogy a fogfehérítő ezért jogszerűen nem népszerűsíthető.

Mivel több éves múltunk van a cèggel így nem volt kérdés, hogy a cég tulajdonosnál érdeklődjünk, a jelenlegi helyzetről. Az ő oldalukon találtok bővebb információt az ő állásfoglalásukról.

A jelenlegi tényállás szerint mivel a termék dokumentációja hiányos így továbbra is kitiltottként tartják nyílván ezt a termèket itt Magyarországon, de vannak országok, ahol továbbra is elfogadottak.
Példàul: az amerikai fogfehérítők zöme nem forgalmazható Magyarországon, mivel van olyan összetevő benne ami nem elfogadott és nem engedélyezett hazànkban.

Mint tudjátok minden országban más és más összetevőket fogadnak el. Én remélem, hogy mielőbb megoldás lesz erre a problémára, hisz sokan szerettük és használtuk ezt a terméket.

Bízom benne, hogy az eljárás alatt álló cég is megtesz mindent, hogy a szakhatóságoknak megfeleljen! Köszönöm a figyelmet!"

– olvashatjuk Mazsi posztjában.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!