Berki Mazsi: Több száz terhességi tesztet csináltam - ifaktor
Berki Mazsi színes ruhában ül egy székben, növények között

Hogyan telhetnek várandós napjai Berki Mazsinak? Vajon, hogyan élte meg azt az időszakot, mikor férjével hosszú ideig sikertelenül próbálkoztak a családalapítással? Ezekről és még számos izgalmas témáról beszélgettünk a népszerű influenszerrel, Berki Mazsival. Interjú.


Hogy vagy? Hogy telt a napod eddig?

Jól vagyok, köszönöm szépen. Ma már edzettünk egyet a kislányommal, úgyhogy jól indult a nap. Szerencsére jól is bírja. Természetesen csak addig edzünk így amíg ő jól érzi magát. Én már 3 éves korom óta edzem és tudom, hogy mi jó a testemnek és mi nem. Igazából már a terhességem előtt elkezdtem edzeni és életem legkeményebb edzései pont a fogantatás időszakában voltak. Ettől függetlenül persze nagyon odafigyelek a szervezetem minden egyes jelzésére.

Hogyan érzed magad amióta várandós vagy?

Szerencsésnek mondhatom magam, ugyanis nagyon jól vagyok. Nem voltak még rosszul léteim sem, megkímél a kisasszony. Inkább a napi rutinom változott meg annyiban, hogy nagyon korán felébredek és sokszor le kell pihennem délután. Ez a koránkelés a furcsa egyedül. Illetve még annyit vettem észre magamon, hogy sokkal érzékenyebb lettem.

Azt már több interjúból is tudjuk, hogy sokáig próbálkoztatok Krisztiánnal. Nehéz volt ez az időszak? Hogy élted meg?

Igen. Ez egy hosszú időszak volt. Én már a kapcsolatunk elején szerettem volna babát, de Krisztián akkor még azt mondta, hogy várjunk kicsit. Majd 2019 őszén elkezdtünk próbálkozni, de az még nem volt annyira tudatos, így inkább felkerestem egy orvost, aki azóta is a doktorom. Ő segített nekünk a tudatos babatervezésben.

Persze rengeteg nehézség volt. Egy nő csalódik ilyenkor. Több száz terhességi tesztet csináltam, nagyon vágytam egy közös gyermekre.

Mivel közszereplők vagyunk, így jött a külső nyomás is rendszeresen. Hol újságcikkekben, hol a követőktől. Mindenesetre azt gondolom, hogy ezeket kívül lehet hagyni. Ez egy rögös út volt, tele megpróbáltatásokkal. Próbálkoztunk lombik programmal is, ahol az első nagyon rosszul érintett és a második is sikertelen volt. De végül természetes úton fogant meg a kislányunk.

A követőid támogattak a nehezebb időszakban?

Nagyon. Ki is alakult egy körülbelül ezer fős, fixnek mondható társaság, akiknek tartottam egy zárt élő bejelentkezést, ami fizetős volt. Ennek annyi volt az oka, hogy szerettem volna kiszűrni a negatív, bántó embereket, amiből mostanában bőven akad sajnos.

Illetve a pénz jótékony célra megy egy árvaháznak, ahol a gyerekek ténylegesen azt kapnak a pénzből, amire szükségük van. Legyen az egy kirándulás vagy egy új játék. Ez tényleg a gyerekekhez fog kerülni és én nekik szeretnék örömet okozni.

Ebben a privát csoportban egyébként nők osztják meg a gondjaikat, problémáikat a gyerektervezéssel kapcsolatban. Egymásnak segítünk és adunk erőt. Annyi csodálatos, pozitív ember van ebben a csoportban. Fantasztikus volt ezt látni.

Láttuk, hogy hatalmas bulival tudtátok meg a gyermeketek nemét. Milyen érzés volt, mikor kiderült, kislányotok lesz?

Igen, egy nívós baba nemfeltáró bulit tartottunk, ami nagyon jól sikerült. Teljesen őszinte leszek, az adott pillanatban én Krisztián és Nati reakcióját vártam és csak arra tudtam koncentrálni, hogy ők hogyan fogadják a hírt. Mert ha ők boldogok, akkor én is az vagyok. Nekem az volt a legfontosabb, hogy ők hogyan reagálnak. Egyébként érdekes, de azt hittem, hogy kisfiam lesz. Ez volt a megérzésem. De természetesen hatalmas a boldogság, hogy kislányunk lesz. Találtam is egy régi videót, amiben Krisztián megkérdezte, hogy mit szeretnék jobban és én már akkor is azt válaszoltam, hogy kislánynak örülnék. A férjemnek szüksége van még lányokra a családban maga körül, úgy érzem.

A név választással, hogy álltok?

Őszinte leszek, nagyon rosszul. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz. Ami nekem tetszett az Krisztiánnak nem annyira. Volt egy nevünk, a Rebeka, de azt végül elvetettük, így most megint nincs semmi konkrét. Natika sokat ötletel és segít egyébként. Gondolkozunk, aztán amelyik névnél majd rúg a baba, az lesz.

Hogy tervezitek, ha meglesz a név eláruljátok?

Majd csak a születésénél fogjuk megosztani szerintem. Nem szeretek előre inni a medve bőrére. Még nem is vásároltam semmit egyébként. Persze ajándékokat kaptunk már, meg a babakocsit is kinéztem. De mindent az utolsó pillanatokban szeretnék majd beszerezni.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!