Betegségéről vallott HeyJulie - ifaktor
heyjulie
Az Instagramon, HeyJulieként ismert influenszer a közösségi oldalán beszélt az őt – és még sokakat – kísértő betegségéről, amely tízből egy embert érinthet.


A szóban forgó betegség az endometriózis, amely esetében a normálisan csak a méh belső felszínén megjelenő nyálkahártya a méh üregén kívül is megtalálható. A betegség gyakran a petefészket is érintheti, márpedig mindez meddőséget is okozhat.

Az endometriózis nagyon kellemetlen betegség: alhasi fájdalmakat, nyomási tüneteket okozhat, másrészt körülöttük összenövések, letapadások alakulhatnak ki, amelyek krónikus fájdalommal járnak.

„Azt tudom, hogy eddig mennyit vett el tőlem az endometriózisom (napokban, években is), de azt még nem, hogy hosszú távon mit és mennyit fog. Azt is tudom viszont, hogy mennyit adott. Hogy közelebb hozott saját magamhoz, a testemhez és a lelkem legmélyebb pontjaihoz is. Megtanított küzdeni és lassítani, kitartani és néha feladni is"

– írja a véleményvezér, mindezzel bizonyára célozva arra, hogy egyelőre nem tudja például, hogy lehet-e majd gyermeke betegsége ellenére.

„Még mindig rengetegen nem tudják, hogy endometriózisuk van. Hogy ők is az 1 a 10-ből. Hogy nem normális, hogy folyamatos fájdalommal élnek együtt. Hogy nem azért nem jön össze a baba, mert túlságosan rástresszelnek"

– folytatta az influenszer, aki azért döntött úgy, hogy most osztja meg mindezt, mert tegnap volt az endometriózis világnapja.

Kitartást kívánunk mindenkinek, aki a betegségben szenved!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!