Botránya ellenére sem lett kevésbé népszerű Berki Krisztián - ifaktor
Botránya ellenére sem lett kevésbé népszerű Berki Krisztián
A Berki Krisztián-jelenség elképzelhetetlen lenne a közösségi média óriási mértékű térnyerése és befolyásoló képessége nélkül, ezért nagyon fontos megvizsgálni, hogy miként viselkedtek követői a celeb sorozatos botrányai után. Esetleg kihátráltak mögüle, vagy támogatásukról biztosították kedvencüket? Mi most utánajártunk, hogy a Instagram követőszámára milyen hatással voltak a büntetőfékezései.

Azt ugyan látjuk, hogy rengetegen (teljes joggal) felháborodtak a történteken, de hogy a Berki számára oly fontos közösségi felületeinek elérésére mekkora hatással volt az ügy, az szintén egy érdekes és nem elhanyagolható kérdés.

Ebből pedig egyértelműen az szűrődik le, hogy Instagram-oldala szinte egyáltalán nem érezte meg a körülötte kialakult botrányt, ugyanis az elmúlt 30 napban mindössze 870 felhasználó követte ki őt, ami a több mint 335 ezer követő esetén egy nagyon elenyésző szám. Azért az látszik, hogy annak a 870-nek a nagyrésze a botrány kirobbanása után következett be, főleg az elmúlt négy nap volt ebből a szempontból kiugró, amikor is 529-en követték ki az egykori Fradi-vezért.

Az iFaktor egyedülálló influenszer toplistájából pedig az is kiderül, hogy követőtábora jelenleg a 36. legnagyobb a hazai felhasználók rangsorában, ami azért abból a szempontból meglepő lehet, hogy nem biztos, hogy sokan feltudnának sorolni harmincöt nála többet emlegetett, a bulvár médiában többet szereplő hazai hírességet.

Az pedig, hogy a büntetőfékezéses ügynek mi lesz a végkifejlete, az még a jövő nagy kérdése, ahogy az is, hogy ha esetleg büntetőítélet születik az ügyben, az milyen hatással lesz Berki Krisztián Instagram követőszámára.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!