Búcsúznak a sztárok Balázs Fecótól - ifaktor
elhervadt rózsa

A tegnapi nap folyamán az utóbbi idők megrázó halálhíreit követően (Benkő László, Mihály Tamás és Diego Maradona – a szerk.) kiderült: Balázs Fecó is elhunyt. A legendás énekes a koronavírus szövődményeiben vesztette életét.

Hajdú Péter

„Itt az újabb tragédia. Újabb kiváló zenészt és kiváló embert veszítettünk el. Jó utat Fecó"

– írta Hajdú Péter műsorvezető, aki egy nappal korábban az "Isteni Diegoról" is megemlékezett.

Gáspár Laci

„Legenda volt és legenda lesz! Most sajnos rendesen bőgök. Ezt már nehéz feldolgozni! Amikor a példaképeink elmennek... Tudjátok egyszer egy szülinapjára engem hívott, hogy énekeljem neki a Homok a szélben dalát! Sosem felejtem el! Nagyon jó zenész volt! Isten kegyelme legyen vele és a gyászoló családjával!"

– emlékezett meg az énekesről az X-Faktor mentora, Gáspár Laci.

Majka

„Rad bízom merre (...) ne ez a bolygó legyen!" Viszlát Mester"

– búcsúzott Majoros Péter Majka.

Berkes Olivér

„Csak ülök a szobában és kavarognak a gondolataim…nem tudom szavakban összefoglalni azt a hálát és szeretetet, amit kaphattam Fecótól, alig pár óra alatt. Megtisztelve éreztem magam a bemutatkozástól a búcsúzkodásig, miután egy általam annyira megbecsült művész társaságában lehettem"

– kezdte fájdalmas bejegyzését Berkes Olivér, akivel Balázs Fecó utoljára állt a színpadon a Sztárban Sztárban, ahol a legenda egyik dalának feldolgozását énekelték.

Berkes Olivér

„Segített boldog és szomorú pillanatokban, anélkül, hogy ismert volna minket, hatott ránk életünk mély és magas pillanataiban, anélkül, hogy tudta volna. Ez az igazi művészet! A mai nappal szegényebbek lettünk, mi magyarok, de az amit itt hagyott nekünk, örökre velünk marad! Nyugodj békében Fecó, szeretünk!"

– zárta bejegyzését a megtört énekes.

Keresztes Ildikó

„Bíztam, reménykedtem, hittem! Feldolgozhatatlan veszteség ez...nyugodj békében, drága Barátom!"

– gyászolt Keresztes Ildikó, aki többször is énekelt duettet a Balázs Fecóval.

Balázs Fecó 1967-ben a Neoton együttes tagjaként kezdte el zenei karrierjét. Az igazi áttörés 1978-ban kezdődött, amikor megalapította a Korál együttest. Ő alakította újjá és önálló együttessé.

Liszt Ferenc-díjat kapott 1998-ban, valamint megannyi díjjal ismerték el munkásságát: Fonogram-díj (2008), Artisjus Életmű-díj (2010).

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd be Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!