ByeAlex reagált a rasszista vádakra - ifaktor
ruszó tibi  byealex és vanek andor egy kanapén az x-faktor forgatásán
Márta Alexet művésznevén, ByeAlexet a tavalyi X-Faktor során folyamatosan olyan vádak érték, amelyek a Ruszó Tibivel kapcsolatos – állítólagos – ellenérzéseiről szóltak. Az énekes most egy év elteltével reagált a vádakra a Facebook-oldalán.


Az egész egy posztból indult ki. Alex megosztotta egy rajongója levelét, aki korábban nem kedvelte őt. A bejegyzés alatt pedig megjelent egy hasonló tartalmú komment, amelyben az illető leírja, hogy ő sem kedvelte Méghozzá azért ahogy – szerinte –, Tibivel bánt.

Facebook/@byealexmusic

„Én is egy gyökérnek tartottalak! Ruszó Tibinél kíváncsi voltam, hogy reagálod le, hogy roma gyerek! Voltak pillanatok, amikor érezhető volt még a képernyőről is, vonakodsz tőle!"

– írta a kommentelő.

Erre reagált Alex:

„Szia! Én annak idején, míg a műsor ment erre nem kívántam sosem reagálni, mert egész egyszerűen nem tudom, hogy mivel szolgáltam rá arra, hogy engem rasszistának tartson bárki is ezen a földön. Megmondom őszintén kicsit bosszantott. Ruszó Tibitől ma is ugyanúgy vonakodnék, mint ahogy akkor. Mert egész egyszerűen én nem szeretem azokat a zenéket, nem szeretem azt a zenei ízlést és világot. Semmi közöm hozzá és ugyebár az X-Faktor arról szól, hogy bejön valaki az utcáról és a mentor segítségével végül ő lesz a hős. Én nem voltam abban egyáltalán biztos, hogy az én tudásom az segítség lehet az ő számára. Egész egyszerűen szakmai okokból kifolyólag nem akartam vinni. Ha újra nekifutnék, akkor se akarnám Dehogy én rasszista? Vagy, hogy másképp Bánok valakivel csak azért, mert cigány? Dehát, nekem az egyik legjobb és legfontosabb barátom Gáspár Laci!"

– fejtette ki az énekes a véleményét a témáról több mint egy év után.

Facebook/@byealexmusic

De itt még nem volt vége.

„Hát eleve úgy hívod, hogy cigány! Ezt a szót csak egy rasszista mondja ki a száján. És egy tanult ember tudja, hogy roma"

– szúrt oda ismét egy másik kommentelő.

„Nos, biztos kézből mondhatom neked, hogy a >>roma<< barátaim kifejezetten utalják azt, hogyha romaként nevezed őket, mert ilyen fölösleges negédes udvariaskodásnak tartják. A cigány nem egy szitokszó kedves barátom. És igen, pontosan az a dolgom hogy profin kezeljem. A srác megnyerte a műsort, ráadásul már azzal megnyerte a műsort, hogy az első adásban azzal a dallal készültünk fel, amit apám emlékére írtam. Talán a legszemélyesebb dalom, amit valaha életemben kiadtam a kezemből. Úgyhogy szerintem ezen nincsen mit tovább agyalni. Profin, és szakmaian jártam el, mint mindig mindenben. Dalszöveget is írtam az első saját dalára. Győztünk is. Erről ennyit. És nem is kicsit győztünk, mert a másik versenyzőm volt a második, ahogy az azt megelőző évben is pontosan két dobogósom volt"

– tisztázta a helyzetet Alex.

Mindenesetre az előző évadban tényleg nagy port kavart a téma, így jó, hogy Alex tisztázta magát – szerintünk abszolút sikeresen.

Ráadásul végül Ruszó Tibit is győzelemre vezette.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb haza és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd be Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!