Osváth Zsolt nem ért egyet Curtis jótékonysági akciójával - ifaktor
Curtis egy koncerten mosolyog és integet.
Curtist a 13 éves Miklós és édesanyja, Andrea története mélyen megérintette, így jótékonysági akciót indított a megsegítésükre. Osváth Zsolt szerint viszont ez már nem elég esetükben.


A rapper rendszeresen áll karitatív kezdeményezések mögé, ha pedig mindez újpesti érintettségű, akkor főként nincs kérdés számára, azonnal a kezdeményezés mellé áll. Ennek ellenére most egy másik híresség nem feltétlen értett egyet vele.

„Ő itt Miklós, 13 éves. Az Anyukája, Andrea több, mint 5 éve szenved szklerózis multiplexben és mindössze 37 éves. A fizikai állapota folyamatosan romlik évről-évre, jelen pillanatban már az önálló járás is nehézségeket okoz neki, hiszen krónikus izomgyulladásban van. Minden nap pozitív hozzáállással küzd és gyűri le a hétköznapokat. Mivel a betegség miatt nem keresőképes és egyedül neveli Gyermekét, elveszítette a munkáját, majd később a lakhelyüket is, ami miatt Miklós 2 éve nevelőotthonba, Andrea pedig az utcára került. Egy tavalyi hasonló gyűjtésnél összejött annyi pénz Majka, Rúzsa Magdi, Dobrády Ákos, Szabó Ádám, Nádai Anikó, Szabó Kitti, Polgár Tünde, Som-Balogh Edina és még számtalan anonim ismert ember segítségével, aminek hála jelenleg biztonságban vannak szeptemberig egy kis lakásban”

– írta le a fiú és édesanyja történetét Curtis, aki arra is megkérte követőit, hogyha tehetik, segítsenek. A rapper megosztotta a bankszámlaszámot is, ahová lehet utalni a családnak, hogy továbbra is biztos lakhatásuk legyen.

Osváth Zsolt is hozzászólt a bejegyzéshez, aki korábban szintén segített a családnak, de mára úgy látja, hogy ez inkább árt, mint használ, ugyanis a család szerinte kihasználja ezt a helyzetet.

„Egyem a jó szíved Atika! Pár havonta valamelyik híresség kirakja őket, látom mindig súlyosbodik a helyzet, ez évek óta így megy. Mi is támogattuk a családot, aztán úgy éreztük, hogy itt sajnos pont az a helyzet áll fenn, amikor tudják, hogy elég szólni az illetékesnek, aki felkeres egy hírességet és jön a pénz. Nem mindig a pénz a segítség. Ennek az anyukának az esete segített nekünk egy átlátható rendszerben dolgozni és létrehozni a civil szerevezetünket. Aztán amikor már úgy éreztük, hogy ez nem lehet többé a civilek dolga, az államhoz és/vagy az önkormányzathoz kellene fordulni, nem küldtünk több pénzt. Nem lett volna igazságos. Muszáj volt lehetőséget biztosítanunk másoknak. Olyanoknak akik éheznek, fáznak és nincs más lehetőségük csak mi. Már csak bízni tudok abban, hogy egyszer kérnek szociális segítséget és nem infláljuk tovább a közszereplők karitatív erejét.”

– írta a korábbi Való Világ szereplő.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!