Rekordot döntött az Instagramon Sir David Attenborough​ - ifaktor
david attenborough természet vízesés

Attenborough lassan egy hónapja indította el saját Instagram-oldalát, amelyen rekordidő – 4 óra és 44 perc – alatt érte el az egymilliós követőszámot. A 94 éves természettudós ezzel a Jóbarátok című televíziós sorozat sztárjának, Jennifer Anistonnak a rekordját adta át a múltnak. Sir David azóta már több mint 6 millió főt számláló követőtáborral rendelkezik.Attenborough első posztjában kifejtette, hogy a Föld bizony válságban van, és azért hozta létre ezt a fiókot, hogy erre felhívja a fiatalok figyelmét is.

„Van remény és együttesen inspirálhatjuk a változásokat. A közösségi média nem David szokásos >>élőhelye<<, így segítünk neki az oldal üzemeltetésében"

– olvasható a posztban. Sir David Attenborough Instagram-oldalát nem egyedül működteti, hanem az a stáb segít neki, akivel együtt dolgozott az Egy élet a bolygónkon című dokumentumfilmjén, amely legutóbbi műve, és amely egyben a tanúvallomása is.

„Az emberek túlszaporodtak a világon. Ez a film tanúvallomásom és a jövőről alkotott képem"

hallható a trailerben.

A film nagyjából egy hónapja tekinthető meg a Netflix műsorán. A dokumentumfilm igen nagy visszhangot váltott ki, hiszen a Föld emberek által való leigázásáról, és megmérgezéséről szól.

Attenborough azonban felvázolja azt is, hogy miként menthetjük meg a bolygónkat, és ehhez kapcsolódó videókat szeretne megosztani az Instagramon is.

„Megtiszteltetés, amiért ezek a fiatal srácok hallgatnak egy olyan idős pasira, mint én"

nyilatkozta már a BBC-nek.

„Ez az ő világuk, és az ő holnapjuk. Én nem leszek ott, ők viszont igen. Az övék, és ha nem győződnek meg róla, hogy fontos, akkor pazaroljuk az időnket"

– zárta a gondolatait a fiatalokról Attenborough.

Ne hagyd ki!