David Attenborough legújabb filmjét népszerűsíti Antal Éva - ifaktor
Antal Éva lila overálban áll a Gellérhegyen

A Vászonzsákoslány néven elhíresült öko-harcos, Antal Éva egyik Instagram-bejegyzésében egy újabb fantasztikus David Attenborough dokumentum filmet népszerűsít, ami a karantén okozta pozitív változásokat mutatja be bolygónkon.


A The Year Earth Changed című legújabb dokumentumfilmje a világhírű természettudósnak hatalmas befolyással lehet azokra az emberekre, akik megtekintik filmjét. A dokumentáció egyértelműen bemutatja, hogy a Föld jobban járna emberek nélkül.

Éva leírta bejegyzésében, hogy mekkora befolyással volt az élővilágra, hogy egy éven keresztül nem zsúfolták tele a turisták a tengerpartokat, az óceánokat és a szavannákat. A természetvilág újra éledezik, aminek csak örülni tudunk. De ha újra visszaáll minden a régi kerékvágásba, azt bolygónk ismét meg fogja szenvedni.

Így Éva is arra ösztönzi követőit, hogy tekintsék meg a nagy sikerű filmet, hátha más belátással éljük azután életünket.

„Tegnap megnéztük David Attenborough új dokumentumfilmjét, a The year Earth changed-et, ami azt mutatja be hogy milyen változások mentek végbe a vadon elő állatok életében annak hatására hogy az emberek karanténba vonultak. Elképesztő hogy számunkra milyen jelentéktelennek tűnő dolgok hogyan befolyásolnak komplett fajokat, akik teljes elfojtottságban éltek miattunk. A bálnák végre hallják egymást a víz alatt, mert nem zajonganak az óceán járó hajók, és így nagyobb távolságra is el merik engedni a borjaikat, ezért nyugodtabban tudnak táplálkozni. A teknősök simán le tudják rakni a tojásaikat a homokos tengerparton, mert nincsenek ott a fürdőző emberek, sokkal több teknős tudott így biztonságosan kikelni és eljutni a tengerbe. A gepárdnak csak egyszer-kétszer kell szólítani a kölykeit az elejtett vadhoz, nem kell aggódnia hogy a hívását a hiénák is meghallják, és veszélybe kerülnek a kölykei, eddig ezt nem tehette meg, mert a szafarizó turisták túl hangosak voltak. És még sorolhatnánk ezeket a csodákat. A #földnapja egy lehetőség arra hogy megemlékezzünk erről, nem csak mi vagyunk ennek a gyönyörű bolygónak a lakói, meg kell tanulnunk összhangban létezni a többi földlakóval"

– írta közösségi oldalán Éva.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!