Dobó Ági gyerekei imádnak sütni - ifaktor
Dobó Ági fehér pulcsiban ül a kanapén

A népszerű influenszer, Dobó Ági már többször is bebizonyította remek tudását a konyhában. Főzési és sütési sikereit valószínűleg annak is köszönheti, hogy imád a konyhában tevékenykedni.


Most elhozott nekünk Instagram-oldalán egy süti receptet, amit elmondása szerint nagyon egyszerű elkészíteni, főleg ha az embernek van segítsége is.

A torta a mandulás-krémes elnevezést kapta, amit Ági a nap végén, fáradtan 30 perc rászánási idővel valósított meg. A végeredmény azonban fantasztikus lett és köszönjük, hogy a receptet is megosztotta velünk.

„Amennyire nehezen veszem rá magam a sütésre, annyira hálás dolog pedig... Egyrészről, mert mindhárom pasi brutál édesszájú nálunk, másodrészről szuper, és egyben hasznos program, amibe az egész Család bevonható, harmadrészről pedig, mert a gyerekek egyszerűen rajonganak a "kotyvásztásért". Beni pl. mostanában minden nap jön, és nekiáll valami saját ötletet megvalósítani, hihetetlen tempóban önállósodik...és annyira istenien hasznosítható tudást szereznek közben, amit nem is gondoltam korábban (pl.matematikait...meséljek róla bővebben? 😊).
Szóval Bubu egy őrjítő nap végén ragaszkodott hozzá, hogy tortát készítsünk 🤦🏻♀️... alig álltam már, szóval 30 percet szántam rá😅, így született ez a kis mandulás-krémes...
Piskóta:
-> 5 tojás kell hozzá, aminek a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval,
-> majd külön a sárgáját világos habosra keverjük 4 kanál cukorral, és egy csomag vaníliáscukorral
-> a sárgájához szitálunk 4 kanál lisztet, egy csomag sütőport, majd egy jó kanál darált/aprított mandulát is, azzal elkeverjük, majd a kemény fehérjehabot is hozzákeverjük óvatosan
-> kerek csatos formába öntöttük, és 180 fokon, alsó-felső sütésen sütjük, amíg szép színe nem lesz, és egy fogpiszkálót, ha a közepébe szúrunk, arra már nem ragad tészta 🥰

Krém:
-> főzőtt vaníliakrém 5 dl tejből / vagy, ha gyorsítanátok tasakos VANÍLIÁS pudingpor
-> ha kicsit hűlt a krém, akkor mehet hozzá 250 gramm mascarpone

A tetejére mehet mandula, amit kicsit lepirítotok száraz serpenyőben"

– írta hosszasan Instagram-oldalán Ági.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!