Panyik Anita: „tervezek egy műsort egy csatornán” - ifaktor
Sztárok a jövőből

Az elmúlt évek egyik legfontosabb médiaipar-ági jelensége az influenszerek egyre csak növekvő térnyerése. A legismertebb internetes celebek népszerűsége – főleg, ha kitekintünk külföldre – a legnagyobb és legelismertebb sztárokéval vetekszik. De mi van azokkal az influenszerekkel, akiknek még nem jutott akkora szelet abból a bizonyos népszerűségi tortából? Nem kell aggódnunk, hamarosan az ő nevüket is ismerni fogja mindenki. Interjúsorozatunkban őket mutatjuk be, hiszen ők a sztárok a jövőből.


dr. Panyik Anitát leginkább az RTL Klubon futó Survivor című túlélőrealityből ismerhetjük. A civil életben saját praxisa mellett az Instagram-közösségét is kiépítette, azonban csakis a saját életvitelének és életfilozófiájának megfelelő termékekkel és cégekkel hajlandó együttműködni. Lapunknak elárulta, hogy tervben van idén az egyik nagy kereskedelmi csatornán is egy televíziós szereplése, amellyel eldőlhet a sorsa a tévézésben. Anita rengeteg dolgot csinál párhuzamosan, így igazi csoda, hogy még kirándulásra is jut ideje, amit szintén imád - és a pandémia alatt rengeteg ilyen tartalmat is láthatunk tőle. Mindezek után: következzen az interjú Anitával!

Mióta influenszerkedsz? Egyáltalán annak tekinted -e magad?

A 2017-es Survivor és az utána lévő műsorok hoztak nekem olyan nézettséget/ismertséget, amit azóta próbálok az életem bemutatása mellett, hiteles reklámtevékenységen felül állat- és környezetvédelemre fordítani. Ez azt jelenti, hogy idén négy talált kutyát adtam örökbe álomgazdiknak, és négy menhelyet támogatok több száz kiló táppal havonta, úgy, hogy a saját szponzorom és együttműködő partnerem vontam be az adományozó kampányba. Továbbá elkészült egy 2021-es jótékonysági naptár, amelynek teljes bevétele a Tököli menhely kutyusaihoz kerül, ennek szervező munkájában is részt vettem.

Sok megkeresést kapok, de csak és kizárólag vegán és crueltyfree termékekkel dolgozom együtt. Mivel nekem nem ez a fő jövedelemforrásom, ez amolyan hobbi, hitelesen mutatom be azokat a termékeket, amelyeket örömmel és szeretve használok a hétköznapokban.

Sajnos az influenszer kifejezés napjainkban már pejoratív tartalommal bír, mivel nagyon sok a hiteltelen szereplője ennek a közösségnek. Pedig az online marketing a csúcsát éli és igenis lehet ezt következetesen és értékes tartalommal végezni.

Mit gondolsz mi a főprofilja az oldaladnak? Milyen témákról szeretsz beszélni, mi az, amiért követhet téged valaki?

Ez egy jó kérdés. Biztos, hogy több embert érnék el, ha egy adott téma köré építeném fel az oldalam. De az én profilom inkább egy selfbrand, én a saját életemet mutatom be azoknak, aki szeretik ezt követni. Leginkább utazásokról, extrémsportról, állat-és környezetvédelemről szól az életem, melyet elég mélyen részleteiben őszintén megmutatok követőimnek.

Civilben a szakmádnak megfelelően ügyvédként dolgozol vagy esetleg mással foglalkozol?

Munkajogi szakjogász privát praxisom mellett főállásban egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozom. A szakmám és hivatásom soha nem adtam fel a média jelenlét mellett sem, de tény, hogy fárasztó, ha az embernek ennyi személyisége van és mellé még maximalista is.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve – már ami az online jelenlétedet illeti?

2021-ben még tervezek egy nagy műsort az egyik kereskedelmi csatornán, annak sikerétől függ a jövőm a képernyőn. 2017 óta minden évben láthattak a nézők nagyobb produkciókban, de azért ennyi helyen megállni a helyem nem egyszerű. Mivel rendkívül kompetitív személyiség vagyok, nem tudom abbahagyni a nézők előtti versenyzést és lemondani az ez által kapott adrenalinfröccsről.

Továbbá kívánok visszatérni az akadályfutáshoz, kvalifikált versenyzőként szeretném nemzetközi versenyeken is megmérettetni magam, illetve újra aktívan fogok mászni. Sportból kapnak bőven következő évben is a követőim.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!