Dua Lipat beperelték illegális képhasználat miatt - ifaktor
Dua Lipa fehér piros kockás ingben és napszemüvegben

Egy paparazzi által készített fotót posztolt magáról, amihez nem volt engedélye.


Dua Lipa a legújabb híresség, aki azon csintalan sztárok táborát erősíti, akiket pereltek már be, engedély nélküli képhasználat miatt.

Egy 8 oldalas, szerzői joghasználatról és engedély kötelességről szóló pert indítványoztak a brit énekesnő ellen, amiért egy lesifotós által készített képet posztolt Instagramjára anélkül, hogy a fotóst foglalkoztató Integral Images kiadót megkereste volna, esetleges engedélykérésről a kép felhasználásáért.

Mivel a képek forrásának megjelölésével és átkattintásokkal a fotós pénzt keres, így ezen kötelességek elmulasztása azt az eredményt vonta maga után, hogy perre vitték a dolgot.

Az Integral Images 150 ezer dollárra, azaz 44.8 millió forintra perelte be az énekesnőt, amiből a fotós profitáló tevékenységét szeretnék fedezni, valamint a perköltséget és az ügyvédi díjat is tartalmazza ez az összeg.

Mára ezt a képet törölte az énekesnő, amit 2019 februárjában töltött fel. Ezen a képen a reptéren látható Dua Lipa, amint egy nagyon nagy kalapban van.

Dua Lipan kívül Justin Bieber, Jennifer Lopez, Ariana Grande is járt már hasonló cipőben.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!