Édesburgonya krémleves receptet tett közzé Horváth Gréta - ifaktor

Instagram-posztban mutatta be őszi édesburgonya-krémleves receptjét a gyönyörű influenszer. A képek magukért beszélnek, követői imádták az ötletet.


„Találtam pár darab batátát az udvaron. Igen, igen... pedig nem terem a betonon. A kutyák szétszedték a dobozt, amiben tároltam és szétszórták az udvaron! Ezért eszembe jutott egy klassz őszi fűszeres krémleves. Ez a leves az a krémleves, ami minden egyes kanalazása után mosolyogsz. Hihetetlen íze van és benne van az otthon melege. Fahéjas, gyömbéres, narancsos... kár, hogy nem érezhetitek ennek a mámoros illatát. DE! Itt a recept és egy kis képanyag a fázisokról.

Hozzávalók:
édesburgonya, gyömbér, lilahagyma, babérlevél, tejszín, vaj, narancs, só, bors, ételízesítő, fokhagyma, tökmagolaj (dekorhoz, de az íze szuper a tetején) őrölt fűszerkömény, méz

Hámozás, aprítás, vajon picit lepirítom, majd felöntöm vízzel, sós vízben puhára főzöm. Beleteszem a vízbe a fűszereket és a hagymát egyben.
Miután megfőtt, kiszedem a babérleveleket és a hagymát. Nem öntöm le a vizet róla. Pont annyiban főzöm, hogy ellepje. Pici méz, jöhet a botmixer.
Felöntöm kevés tejszínnel és picit ráforralok. A savassága miatt egy fél narancs leve mehet bele és a reszelt héját is bele lehet tenni.

Mindent ízre készítek, folyamatosan kóstolom és hangolom a levesem.

Díszítés: Kell hozzá meleg takaró és egy szuper film a kanapén, szerelmesen összebújva.
Ma ez a vacsora!

Jó étvágyat!"

– olvasható a bejegyzésben.

Gréta sokszor látja el rajongóit hasonlóan kreatív, és izgalmas tartalmakkal. Reméljük, nem hagy fel ezzel a jó szokásával.

Friss

Sebestyén Balázs „megbüfiztette” Vadon Janit

Az ország talán két legszórakoztatóbb figurája, Sebestyén Balázs és Vadon Jani. Együtt képesek bármilyen szituációból hatalmas poént csinálni. Így történt ez most is.

ADOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!