Influenszerek népszerűsítik a koronavírus elleni oltást - ifaktor
Egyre több influenszer népszerűsíti a koronavírus elleni oltást

Külföldön már nagyon régóta népszerű, hogy az ismertebb színészek és sztárok a közösségi felületeiken népszerűsítik az oltást és kérik ezáltal követőiket is, hogy oltakozzanak. Hazánkban is egyre több influenszer cselekszik hasonlóan.


Legutóbb a Schobert-házaspár hívta fel a figyelmet az oltás fontosságára és a napokban Magyarósi Csaba és Gazdag Tündi, azaz Numbava és megosztotta követőivel, hogy átesett a koronavírus elleni oltáson.

Csaba posztját kicsit viccesre vette és az összeesküvés elméletekkel poénkodta el, hogy bizony már ő is védett a világunkat sújtó vírus ellen. Ezen kívül persze azt is elárulta, hogy utazó vloggerként neki roppant fontos, hogy visszatérhessen régi életéhez.

„Az oltáskommandós jelentkezik: mostantól Bill Gates irányít, ennyit az Apple videókról. Hálás köszönet innen is a tudós asszonyságnak, egy lépéssel közelebb a nyári utazós videókhoz"

– írta közösségi oldalán Csaba.

Numbava kicsit máshonnan közelítette meg a dolgot és hosszas bejegyzésében fejtette ki álláspontját és a döntésének okát is.

„pont a modernizáció az, ami nehézzé teszi a modern világ védekezését
rendszeresen olvasom oltásos posztok közötti kommentekben, hogy
>>az én testem, az én döntésem<<
>>én nem leszek kísérleti nyúl<<
ó, dehogynem 🙂szép gondolatok, csak jó lesz elfogadni, hogy a döntésnek csak a látszata a miénk. ha boltban vásárolsz, élelmiszeripar által készített termékeket fogyasztasz, városban élsz, csapvizet iszol, műanyagot és kozmetikumokat használsz, levegőt szívsz be, ruhát hordasz, szőnyeget vásárolsz, illatosítót használsz, dezodort fújsz, fertőtlenítesz, fényszennyezésben élsz, vegyszerekkel mosol/takarítasz, gyógyszereket szedsz, stb, stb, semmi döntésed nincs, folyamatosan részt veszel a nagy globális kísérletben, hogy vajon mennyi terhelést bír még el a modern ember szervezete
az alap fogalmakon kívül nem vagyok szakértője az oltás témának, meg sem próbálok úgy csinálni, mert nálam milliószor okosabb emberek kutatják, tervezik meg, állítják elő ezeket az oltásokat évtizedek óta
szerinted vannak olyan ostobák, hogy olyasmit kezdenek el beadatni tömegesen a Föld népességének, amivel igazán komoly bajok vannak? tényleg azt hiszik sokan, hogy ezeket a vakcinákat „most, gyorsan" fejlesztették ki?
legjobb tudásom szerint gyerekkorunkban minimum 7 kötelező oltást kapunk vírusokra, nem tudom, hány antivaxxer tudná pontosan felsorolni, hogy melyek ezek. nem velük van a gond, hisz ők is csak átlag emberek, nem sejtbiológusok, kutató orvosok vagy gyógyszerészek. én nem hiszem, hogy az elmúlt 30-50 évben ne fejlődött volna annyit a gyógyszeripar, hogy akkora globális blamát bevállaljon, mint amit az oltásellenesek vizionálnak. ez nem a gyógyszeripar védelme, puszta logika.
tudom, hogy a legtöbben a közösségi médiás kommentelgetést csak ventillációnak használják, kiírják magukból az ideget, leeresszék a feszültséget, de mondom mit csinálj hisztérikus (ön és köz)hergelés helyett: mérlegeltem a haszon/kockázati arányt: arra jutottam, hogy nekem köszönöm, de elég volt ez a másfél év balfaszkodás meg vírus előli összglobális bujkálás, élni akarom az életem maszk nélkül és emberek között, úgyhogy nem volt kérdés: év elején regisztráltam, 1 hete pedig oltattam, amint hívott az orvos. Teljesen mindegy, melyik oltást kaptam, mert bármit adnak, elfogadtam volna, hisz elvileg egészséges vagyok.
lehet, hogy belehalok 5 év múlva valamilyen most nem ismert szövődménybe? lehet. de lehet, hogy nem.
lehet, hogy félrenyelek egy szálkát és megfulladok? az esély megvan rá.
lehet, hogy egy eddig nem ismert hibás génem „bekapcsol", hogy megöljön rák formájában? lehet, de sokmindent megteszek, hogy ez ne így legyen.
de az is lehet, hogy addig elüt egy autó, lebénulok, és majd magam kívánom a mihamarabbi halált.

félsz tőle? megértelek, remélem meg tudod ezt oldani magadban.
én félek-e? nem, kicsit sem, a fent leírtak miatt: mindent megteszek, amit tudok ⚖️plusz ha valamit megtanultam az életben jóanyámtól az az, hogy akkor megyünk át a hídon, amikor odaértünk a folyóhoz, előre semmi miatt nem aggódunk
szeretem az agymenők sorozatot, mert közel viszik a tudományt az emberekhez: Schrödinger-macskája JEbben a gondolatkísérletben a dobozban lévő macska lehet halott vagy élő, attól függően, hogy a doboz kinyitásának pillanatáig a lehetséges párhuzamos univerzumok melyike lett számunkra a valóság.
nem tudhatjuk, mi fog történni, amíg meg nem történt, de én igyekszem mindig pozitívan és optimistán állni a dolgokhoz: tehát az én dobozomban a macska él és virul, a félelem nem része a mindennapjaimnak.
támogasd az immunrendszered pl kommentelgetés helyett rendszeres sporttal, egyél 1 marékkal több zöldséget minden nap és az adalékanyagos termék helyett azt válaszd, amiben nincs vagy csak nagyon kevés. edukáld magad és mutasd a jó példát, ezzel plakátold tele a Facebook falad, ne a tudatlanságtól sugárzó, vérciki kommentekkel"
– fejtette ki hosszasan véleményét Numbava.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!