Elárverezik a Hollywood feliratot! - ifaktor
Hollywood felirat

A Los Angeles-i ikonikus Hollywood felirat, NFT-ként egy aukció keretein belül kerül majd eladásra.


Kezdjük azzal, hogy mi is az az NFT és hogyan válik megvásárolhatóvá digitális formában egy felirat?

Az NFT úgynevezett 'non-fungible tokens', azaz 'nem helyettesíthető tokenek'. Ez a forma, a mai online világ egyre nagyobb térnyerésével alakult ki. Röviden a lényege, hogy többnyire az online térben lévő másolások és hamisítások, valamint visszaélések elkerülése végett találták ki. Az úgynevezett NFT, egyediséget adhat pl.: egy digitális művészeti alkotásnak, egy digitális koncertjegynek, egy játékbéli tárgynak, vagy akár egy fizikai műnek, vagy festménynek, vagy tárgynak. Jelen esetben egy fizika tárgyról beszélhetünk, így ezt a feliratot létrehozzák, mint digitális token, amiből ez az egy fog elkészülni, a változói, az úgynevezett meta adatai megmásíthatatlanok lesznek, így a másolása és eltulajdonítása szinte lehetetlen feladat lenne bárki számára.

Szóval igen! Egy internetes, digitalizált feliratot fog valaki megvenni brutálisan sok pénzért. Ennek a projektnek a vezetője nem más, mint Michael Sugar, az Oscar díjas producer és menedzser.

Ez az aukció, a Hollywood-i Kereskedelmi Kamarával lévő együttműködés keretein belül jöhet majd létre, a befolyt összeggel pedig a Kamara alapítványa, az iskolákat, hajléktalanokat és a hátrányos helyzetű emberek be-és visszailleszkedését a társadalomba, segíti majd.

Michael Sugar így nyilatkozott

„Amikor azon gondolkodtunk, hogy mi lehetne ehhez a projekthez a legegyedibb lehetőség, egyből a világhírű Hollywood feliratra gondoltunk és büszkék vagyunk arra, hogy ez megvalósulhat a Hollywood-i Kereskedelmi Kamara segítségével. Úgy gondoljuk, hogy ez egy vissza nem térő lehetőség, amivel segíthetünk a városnak és mi lehetne kézenfekvőbb segítség, ha nem egy gyűjtést szervezni olyanok számára, akiknek most a legnagyobb szükség van a segítségre."

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!