Elhunyt Király Gábor édesapja - ifaktor
király gábor és édesapja, király ferenc
A magyar labdarúgó-válogatott egykori kapusának édesapja, Király Ferenc 69 évesen hunyt el. A legendás mackóalsós kapus a közösségi oldalán is elbúcsúzott szeretett édesapjától.


„Király Ferenc Szombathelyen született. Labdarúgói pályafutását a Szombathelyi Spartacusban kezdte, innen került a Haladáshoz, ahol 1970 és 1984 között összesen 260 elsőosztályú mérkőzésen viselte a zöld-fehér mezt, ezeken 30 gólig jutott, igazi legenda lett. Klubkarrierje csúcsán 1975-ben a Magyar Népköztársaság Kupa döntőjébe vezette a Halit, ahol végül 3:2-re kapott ki csapata az Újpesti Dózsától. Ez a meccs nemzetközi kupaindulást jelentett a zöld-fehéreknek, és Király Ferenc a KEK-ben is letette a névjegyét, gólt szerzett a máltai Valletta ellen. Tagja volt 1983-ban az indiai Nehru-kupát nyert - a magyar olimpiai válogatottként szerepelt - Haladásnak is. Labdarúgó pályafutását Ausztriában, Oberwartban fejezte be 1986-ban"

– olvasható a Király SE oldalán (az egyesület tulajdonosa Király Gábor – a szerk.).

Király Ferenc 2003-tól a Király Sportlétesítmény felépítésén és működtetésén dolgozott, 2006-ban részt vett a Király Sportegyesület megalapításában, haláláig az egyesület elnökeként tevékenykedett.

„Még egy Angyallal több a csillagok között. Köszönök mindent! Isten veled, Apu!"

– búcsúzott Király Gábor.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!