Diétás - ifaktor
3 ok, amiért érdemes sütőtököt fogyasztani

Beköszöntött az ősz, így vele együtt a sütőtök szezon is. Akik szeretik ezt a különleges zöldséget, azoknak remek hírrel érkeztünk, ugyanis a sütőtök több okból is nagyon egészséges.


Magas tápanyag tartalom

Az egyik legnagyobb előnye a töknek a többi zöldségtársával szemben, az a rendkívül magas antioxidáns tartalma, minek köszönhetően a fogyasztása csökkenti a rákos megbetegedések kialakulását. Olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint például az alfa-karotin vagy a béta-karotin, amik semlegesítik szervezetünkben a szabad gyököket.

Javítja a látást

Számtalan ember küzd látásproblémákkal már egészen kicsi korában is. Azt már talán hallottad, hogy van néhány étel, amik csökkenthetik a látás romlását, illetve a látáselvesztés esélyét is. Ilyen étel például a répa és a sütőtök is. Ebben az ételben óriási számban megtalálható az A-vitamin provitaminja és a béta-karotin. Ez az anyag az, amiből a szervezet a májban A-vitamint képes előállítani. A szemünk védelméért felelős vitamin pedig az A-vitamin.

Diétás

Bár az íze édeskés, ez ne tévesszen meg minket. Magas tápanyag tartalmának ellenére, nagyon alacsony a kalóriatartalma. A sütőtök több mint 90%-a víz és 100 gramm tök mindössze 26 kalóriát tartalmaz. Jó rostforrásának köszönhetően pedig hamar eltelíti az embert és órákig képes ezt az érzetet kelteni, így nem leszünk éhesek sem.

Elkészítési javaslat: A tök elkészíthető sütve, vagy akár sütőtök krémlevesnek is. Mi bátran ajánljuk kávéban is, nincs is jobb egy tökös latte-nál.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!