50 év munkaviszony után, nevetséges Reviczky Gábor nyugdíja - ifaktor
Reviczky Gábor öltönyben és kávéspohárral a kezében.
A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, Reviczky Gábor nyugdíja egy átlagos budapesti lakás bérlésére sem lenne elég.


Reviczky Gábor lassan 50 éve van a pályán. A színművészt november elején a Nemzet Művészei közé választották, amelyhez pénzbeli honorárium is jár. A színész elmondta, enélkül a pénz nélkül most nagy bajban lenne – írja a Bors.

A lap beszámolója szerint az életjáradék mértéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a huszonháromszorosa, ami jelenleg 655 500 forintra jön ki, ám ezen összeg nélkül csak a hétköznapi nyugdíj járna a 72 éves színésznek.

Ez az összes cirka 110 ezer forint Reviczky esetében, amely a színész szerint egy korábban bevett gyakorlatnak köszönhető, amivel a színházak annak idején sok pénzt spóroltak meg – persze a színészek kárára.

„Gyakorlatilag megmentett a nemzet művésze elismerés. Ha beteg lennék, és nem tudnék dolgozni, akkor a 110.800 forintos nyugdíjammal mit kezdenék?"

– mondta Reviczky Gábor.

„Nagyon átvertek minket a kilencvenes években a színházak. Tudniillik nem akarták fizetni utánunk a járulékokat, a TB-t, ezért elküldtek betéti társaságokba bennünket. Ezért ilyen alacsony a legtöbb művésznek a nyugdíja, mert akkor mindössze 2600 forintot kellett fizetnünk a társadalombiztosításra. Ezért is fontosak ezek a díjak, és hogy minél több, rangos kollégát ismerjenek el"

– nyilatkozta később az AC News oldalának.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!