A kilencszeres világbajnok Valentino Rossi, a szezont követően befejezi a pályafutását - ifaktor
Valentino Rossi csapatának istállójában bukósisak nélkül

Több mint 400 versennyel és 25 évnyi versenyzéssel a háta mögött, nem kísérti tovább a sorsát.


Közel három évtizeden keresztül dominálta Rossi a MotoGP-t és szerzett fenomenális eredményeket. Az olasz motorversenyző azonban most szögre akasztja a bukósisakot és elköszön a 2021-es idényt követően a versenyzéstől.

A 42 éves versenyző a 25 éves karrierje során egyedüliként, megnyert minden létező díjat, minden köbcentivel, amivel csak lehetett (125,250,500,MotoGP). Ő továbbá az egyedüli versenyző, aki több mint 400 versenyen részt vett, amelyből 115-ön győzött, 235-ön pedig dobogóra állt. Ennek fényében, ez nem kis teljesítmény.

„Úgy döntöttem befejezem a pályafutásomat, így sajnálatos módon ez lesz az utolsó szezon, hogy a MotoGP-ben versenyzem. Nehéz. Nagyon szomorú pillanat ez, mert előre tudom, hogy jövőre már nem fogok versenyezni. Kb. 30 éve csinálom ezt és a következő évben az életem megváltozik. Ennek ellenére, nagyszerű volt az egész, és rendkívül élveztem. Egy hosszú út volt amit idáig megtettem, viszont nagyon-nagyon klassz volt, hogy 25-26 éven keresztül az elitben versenyezhettem."

mondta Rossi.

Szerencsére a Rossi-fanok nem búslakodhatnak, hiszen jövőre is részese marad a MotoGP-nek, ugyanis a saját VR46 Ducati csapatának főnökeként, ott lesz a pálya szélén, szóval látjuk még a legendát.

Köszönjük neked és további sok sikert az életben!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!