Alec Baldwin és sorstársai: top5 haláleset Hollywoodban - ifaktor
Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger a Feláldozhatók forgatásán egy repülőgéppel.
Mi is beszámoltunk róla, hogy Alec Baldwin egy tragikus balesetben agyonlőtte készülő filmjének vezető operatőrét. Az alábbi összeállításban öt hasonlóan hátborzongató esetet vizsgáltunk, amelyek megrázták Hollywoodot.


1, Brandon Lee

Brandon Lee halála kísértetiesen hasonlít az Alec Baldwin-féle balesethez. Ebben az esetben is egy pisztoly okozta a tragédiát, amelynek csövébe egy idegen lövedék került. Bruce Lee fiának esetében, azonban nem ő kapta a fegyvert, hanem ellene használták, amelynek tragédia lett a vége.

2, Steve Irwin

Ugyan nem klasszikus hollywoodi film, de a sorba mindenképpen beleillik. Steve Irwin népszerűségét, ugyanis még a hollywood-i sztárok is megirigyelhették annak idején. A természetjárót az Oceans' Deadliest című természetfilm forgatásán szúrta mellkason egy rája. A romló időjárás miatt felfüggesztették a nyílt vízi felvételeket, így Irwin úgy döntött, megragadja az alkalmat, és forgat néhány felvételt a sekély vízben, de egy rája hirtelen elfordult előle, és hosszú tüskéjét a férfi mellkasába szúrta. Ez okozta Irwin halálát – ráadásul mindezt a kamera rögzítette.

3, Vic Morrow és a gyerekek

Vic Morrow 1982-ben, szerepet kapott a Homályzóna című filmben, amit John Landis rendezett. A tragédia bekövetkeztekor Morrow és két gyermek, 7 éves Myca Dinh Le, és 6 éves Renee Shin-Yi Chen, a szerepük szerint, a vietnámi háborúban egy amerikai helikopter elől menekülnek. A kaliforniai indián dűnék közelében forgatott jelenetben a helikopter vezetője – a közeli pirotechnikai robbantások miatt – elveszítette az uralmat a körülbelül 7-8 méter magasan manőverező gép felett és rázuhant a két gyermeket a kezében cipelő Morrow-ra. Mindhárman a helyszínen szörnyethaltak, a baleset több kamera is rögzítette, a mai napig fellelhetőek ezek a felvételek a YouTube-on is...

4, The Expendables - A feláldozhatók

Balesetben vesztette életét egy kaszkadőr is, a Sylvester Stallone főszereplésével készülő, The Expendables 2 bulgáriai forgatásán. A baleset este hét óra körül történt az ognyanovói tározónál Szófiától tizenöt kilométerre, ahol a másodstáb dolgozott. Egy robbantásokkal tarkított jelenetet vettek fel, amelyben két kaszkadőr is megsérült: az egyik a helyszínen meghalt, a másikat válságos állapotban kórházba szállították és végül túl is élte a balesetet. Mialatt az incidens történt, Stallone és Simon West rendező a főstábbal a Pirin hegységben lévő Banszkó nevű kisvárosban dolgozott, így a legnépszerűbb sztárok élete nem forgott veszélyben.

5, Jesse James, a nép bálványa

A Jesse James, a nép bálványa lovas jelenete.

Ha 1939-ben lett volna már internet, akkor a Jesse James, a nép bálványa című western film nemhogy nem lett volna kasszasiker, de jó eséllyel nem is került volna mozikba. Legalábbis a rendezőt, a stúdiót és a teljes stábot úgy meghurcolták volna az állatvédők, hogy sosem szerepelhettek volna újra semmilyen produkcióban. A filmben van egy jelenet, amelyben egy ló a szikláról egy folyóba ugrik. Ez a mutatvány nagyon jól hangzik egy westernben, de a valóságban egy ló életébe került. A lóra szemtakarót tettek, és egy kaszkadőr leugratott vele egy több mint húsz méter magas szikláról bele a vízbe. A kaszkadőr túlélte, a ló, amint várható volt, nem...

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!