Angelina Jolie: „Azt akarom, hogy a családom meggyógyuljon” - ifaktor
Angelina Jolie fekete ruhában áll fotófal előtt
A színésznő a Guardian című lapnak adott interjújában a válásáról, a Pitt-tel folytatott, folyamatban lévő felügyeleti joggal kapcsolatos csatáiról, humanitárius munkájáról és az Amnesty Internationalnel közösen írt új könyvéről, a Know Your Rights and Claim Them-ről is mesélt.


A színésznő Harvey Weinstenről is említést tett, aki állítólag szexuálisan zaklatta őt az 1998-as Playing by Heart című film forgatása során.

"Ez olyasmi volt, ami elől menekülnöm kellett. Távol maradtam tőle és figyelmeztettem róla az embereket is. Emlékszem, hogy azt mondtam Jonnynak, az első férjemnek, aki nagyszerűen állt az egész helyzethez, hogy terjessze a hírt a többi srácnak és ne hagyják a lányokat egyedül vele. Felkértek, hogy játsszak az Aviátor című filmben, de nemet mondtam, mert ő is benne volt. Soha többé nem kerültem kapcsolatba vele, és nem is dolgoztam vele. Nehéz volt számomra, amikor Brad megtette."

Jolie azt állítja, hogy Pitt annak ellenére kereste meg Weinsteint, hogy producerként dolgozzon a 2012-es Killing Them Softly című filmben, hogy tudott a szexuális zaklatásról.

"Veszekedtünk emiatt. Persze, hogy fájt".

Állítólag Jolie a film promóciós eseményeit is nagy ívben elkerülte.

Pitt korábban nyilvánosan is felszólalt Weinstein ellen. Egy 2019-es CNN-interjúban nyíltan beszélt arról, hogy akkori barátnője, Gwyneth Paltrow nevében szembeszállt az egykori producerrel, miután az állítólag közeledett hozzá az Emma című 1996-os filmes megbeszélésen.

Jolie a válásának motivációira is utal a Guardian-interjúban, amelyben nem tudott konkrétumokat mondani a folyamatban lévő gyermekelhelyezési csatáról.

"Nem vagyok az a fajta ember, aki könnyelműen hoz olyan döntéseket, mint amilyeneket nekem kellett meghoznom. Sok minden kellett ahhoz, hogy olyan helyzetbe kerüljek, hogy úgy érezzem, el kell válnom a gyermekeim apjától"

- mondta a lapnak.

Hozzátette:

"Igazából nem akarok beszélni semmiről, mert csak azt akarom, hogy a családom meggyógyuljon. És azt akarom, hogy mindenki továbblépjen - mindannyian, beleértve az apjukat is. Azt akarom, hogy meggyógyuljunk és békében éljünk. Mindig is egy család leszünk."

Ne hagyd ki!