A 9 gyermekes anyukának az álma, hogy agysebész lehessen - ifaktor
anyuka diplomát kapott amerikában

Az elhivatottság szinte könnyed jelző arra az amerikai nőre, aki egy 9 gyermekes család mellett tette le a doktori diplomát.


Egy amerikai édesanya 9 gyermekkel és egy férjjel az oldalán szerezte meg a doktori diplomáját az arizonai Phoenix városában. Annyira rákapott a tanulás ízére, hogy újabb tervet vett a fejébe: agysebész lesz.

A 41 éves Sarah Merill frissen szerzett diplomát a phoenix-i Mayo Clinic Alix School of Medicine egyetemen. A család most Indianaba költözik, hogy a nő elkezdhesse agysebészi karrierjét, amit rezindensi évek előznek meg. A Good Morning America újságának Merill elmondta, hogy ez egy újabb kihívás, egy újabb kaland.

Merill 17 évesen kezdte el az orvosi pályafutását, amikor jelentkezett a Dartmouth Egyetemre orvosnak. Ezt követően talált rá a szerelem és hozzáment jelenlegi férjéhez és gyermeket szült neki. A diplomáját már 5 hónapos gyermeke jelenlétében vehette át. Elmondása szerint férje volt az, aki a nagy családban gondolkodott, ezért aztán 12 év alatt született 5 fiuk és 4 lányuk. A 9 gyermek mellett majdnem letért álmai útjáról, azonban mikor legfiatalabb gyermeke 2 éves lett úgy döntött, visszatér az oktatásba.

„34 éves voltam amikor visszamentem az egyetemre, hogy újra csináljam a vizsgáimat és újabb teszteket tölthessek ki, hogy abszolváljak. Eközben pedig a gyerekeim úgy másztak rám, akárcsak egy hegy lennék. Így kellett megcsinálnom az iskolát.”

- nyilatkozta

Merill hálát ad családjának, különösen férjének és édesanyjának, akik minden lépését támogatták. Úgy hiszi ez volt későbbi sikereinek alapköve, aminek köszönhetően most az agysebészi pályát tervezgetheti. A saját kitartása és tanulmányai nem csak saját magát, de gyermekeit is inspirálták. A 9 gyermekes édesanya elárulta, hogy 11 éves lánya sebész szeretne lenni és a fiai pedig egyenesen a barátjaiknak büszkélkednek azzal, hogy az anyjuk agysebész lesz.

Izgatottan várja az életének új fejezetét ami Indiana városában vár majd rájuk. Az ottani egyetemen fogja kitanulni az agysebészet csínját-bínját. Azzal, hogy nőként agysebész lesz egy férfiak „uralta” területen azt akarja kommunikálni, hogy bárkiből bármi lehet, ha igazán akarja.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!