Top4 világsztár, aki politikusnak állt - Schwarzenegger - ifaktor
Arnold Schwarzenegger kék öltönyben és szivarral egy tank előtt.
Nem Donald Trump és nem is Arnold Schwarzenegger az első egykori tévésztár, celeb, színész vagy üzletember, aki belépett a politika világába. Lássuk most a négy legismertebb világsztárt, aki politikai pályára lépett!


A széles körben való ismertség miatt a hírességek egyedülálló előnnyel rendelkeznek a politikában, ahol az „észrevétel" az első lépés egy-egy politikai kampány megnyerése felé.

Arnold Schwarzenegger

A testépítő és akciófilmes szupersztár Arnold Schwarzenegger 2003 és 2011 között volt Kalifornia állam kormányzója. A Republikánus Párt képviselőjeként volt kormányzó és 2007 óta úttörőként, egyre erőteljesebben sürgette a globális felmelegedés elleni küzdelmet. 2011-ben 28 milliárdos hiányt halmozott fel, így lemondott. Alighanem az egyik legnépszerűbb világsztár volt, aki valaha betöltött bármilyen politikai tisztséget. Sokan a következő hasonló átváltozást Dwayne Johnsonban látják, akinek szinte könyörögtek a rajongók, hogy induljon az elnökválasztáson. A fenti Instagram-videón Trump Párizsi klímaegyezményből való kilépését bírálja.

Donald Trump

Az üzletember, ingatlanmogul és televíziós személyiség, Donald Trump 2016-ban sikeresen indult el a legnagyobb megmérettetésen az USA-ban, amikor az amerikai elnökválasztási kampányba belefogott. Dwight D. Eisenhower óta Trump lett az első amerikai elnök, aki elnökségét megelőzően semmilyen politikai tisztséget nem töltött be, egyúttal az addigi leggazdagabb és második legidősebb hivatalba lépett elnök.

Manny Pacquiao

Manny Pacquiao bokszvilágbajnokot 2010-ben választották be a Fülöp-szigeteki képviselőházba, 2016-ban pedig szenátorrá választották. Pacquiao pályafutása során 72 alkalommal lépett a ringbe, amelyet hatvankétszer győztesen hagyott el. A fülöp-szigeteki ökölvívó 43 évesen jelentette be, hogy a profi sporttól a politika felé veszi az irányt, így visszavonul és elindul a 2022-es Fülöp-szigeteki választásokon.

Jerry Springer

Jerry Springer esete némileg különleges, hiszen ő azelőtt viselt politikai tisztséget mielőtt befutott televíziós sztár lett. Mielőtt a The Jerry Springer Show című talkshow-val befutott, Springert először 1971-ben választották be Cincinnati városi tanácsába, majd 1974-ben lemondott, miután elismerte, hogy szexmunkást bérelt fel. 1975-ben nyerte vissza mandátumát, 1977-ben pedig egy évig polgármester is volt.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!