Átverés volt miszerint a rapper Lil Uzi, vett volna egy bolygót - ifaktor
Lil Uzi narancssárga sapkában egy nyalókát tart a szájában

Szinte már mindenki elhitte, hogy egy különálló bolygót vásárolt a 24 éves előadó.


Két világűr kutató szakértő feltárta, hogy miszerint Lil Uzi Vert megvásárolhatta a WASP -127b névre keresztelt bolygót, kamu.

Frans Von der Dunk a nebraskai egyetem űrkutató professzora és Ram Jakhu a McGill inézet lég-és űrkutató igazgatója a Business Insidernek elmondták, hogy ez az egész bolygó vásárlás dolog nem lehetséges.

„Ha valaki eladott neki egy bolygót, vagy azt hiszi, hogy tulajdonában van egy bolygónak, akkor az csak egyszerűen nem igaz."
„Csalás."

mondta Von der Dunk.

Jakhu elmondása szerint az 1967-es űrtörvény megtiltja minden nemzetnek és lakosnak, hogy a világűrben tulajdont szerezzenek, beleértve a holdat is.

„Ha valaki szeretne egy darabot az űrből, akkor legközelebb ehhez az ásványok állnak."
„Mindig lesznek olyan cégek, akik megpróbálnak lehúzni és addig, ameddig megy nekik, miért hagynák abba?"
„Ez viszont nem jelenti azt, hogy hivatalosan is elismert lesz a tulajdonjog."

nyilatkozta Jakhu.

Mindkét kutató azt mondta, hogy se a csillagoknak, se a holdnak nincs pénzbéli értéke. Csupán konspiráció, de ha valaki magánszemélyként bolygót szeretne vásárolni, annak az minimum 1 trillió dollárjába kerülne. A föld becsült értéke 5 kvadrillió dollár, ami az előző összegnek a 100 milliószorosa.

Twitteren jelentették be egyébként a vásárlást egyben azzal, hogy már mindjárt kész vannak a papírok és Uzi lehet az első magánszemély, aki hivatalosan is egy bolygó tulajdonosa lehet.

Ez a fentebb állítottak alapján teljesen kamunak bizonyult.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!