Augusztus 22-én indul el a Nemzeti Vágta előfutama - ifaktor
Huszárok a Nemzeti Vágtán a Hősök terén

Idén már 22. alkalommal rendezik meg Gyenesdiás nagyközségben a Festetics Vágtát, a Nemzeti Vágta regionális előfutamát. A rendezvény részleteit Varga Zoltántól tudhattuk meg a NYÁR 21 legutóbbi adásában. Elmondta, milyen újdonságokra lehet számítani.


A rendezvény fókuszpontjában természetesen a lovak és a lovas kultúra fog állni, de emellett számtalan újabb programmal is kedveskednek majd a látogatóknak a Faludi-síkon kialakított versenypályán – hangsúlyozta Varga Zoltán a Duna televízió NYÁR 21 műsor meghívott vendégeként.

Természetesen a verseny előkészületeiről és annak izgalmairól is beszélt:

„A kezdetek óta szervezzük az elővágtákat, ami nagyon izgalmas feladat, hiszen itt a legnagyobb küzdelem. A legjobbak ugyanis bekerülnek a budapesti főverseny programjába. A pályára lépés előtt szigorú állatorvosi vizsgálat vár a hátasokra, utána pedig egy 1200 méteres rövidebb táv."

Kiemelte azt is, hogy a verseny nem veszélytelen, hiszen sok az ív, ezért az állatok kifejezetten nagy terhelésnek vannak kitéve.

Zoltán azt is elmondta, hogy a felnőtt versenyzők futama mellett a „kishuszárok" versenye még az egyik legnagyobb figyelemnek örvendő program az elővágtán.

Készülnek továbbá színes kísérőprogramokkal is. Lesznek helyi fellépők, kézműves vásár, „Gyenesi ízek" utcája, pónilovaglás és játszóház is. További részletek a NYÁR21 kapcsolódó adásából tudhattok meg.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Related Articles Around the Web

Ne hagyd ki!