Az oltatlan teniszezőket kitiltották az Australian Openről - ifaktor
Djokovic

Az elején még kérdéses volt, most azonban kijelentették, hogy senki nem indulhat az Australian Openen, akinek nincs oltása.


Az elmúlt hónapokban hatalmas fennforgás volt az Australian Open nevezetű tenisztorna lebonyolítása körül. A fő bizonytalansági indikátor, pedig a ma már napi szinten emlegetett oltás megléte-hiánya volt. Az ausztrál politikai vezetők és a Melbourne-ben rendezendő torna szervezője végül úgy döntöttek, hogy nem engedik részt venni azokat a versenyzőket, akiknek nincsen COVID-19 elleni oltásuk, hiszen a játékosok nézők előtt fognak pályára lépni.

A férfi és női TOP100-as mezőnyben egyaránt nagyjából 80-an vették fel az oltást. Azonban a világ egyik legjobb teniszezője Novak Djokovic, aki a tavalyi Australian Open tenisztorna győztese, nem lehet ott a világtornán. Az elsődleges hírek szerint azért, mert a vízumát nem fogadták el az országba történő belépéskor. Ezen hír hallattán, az ausztrál miniszterelnök a következőket mondta:

„Mr. Djokovic vízumát nem fogadták el. A szabályok azok szabályok, főleg ha az országunk határairól van szó. Senki nem állhat a szabályok felett.”
„A szigorú határ-intézkedéseink miatt Ausztrália az az ország, ahol a legalacsonyabbak a COVID okozta halálozási számok az egész világban. Továbbra is külön utakon járunk.”

Ezt megelőzően, viszont egy különleges engedéllyel mégis megengedték volna a teniszezőnek, hogy szerepeljen a tornán. Ezt az engedélyt meg is kapta, mikor az ausztrál repülőtérre érkezett, azonban azzal nem számolt senki, hogy a teniszező rossz vízumot igényelt indulás előtt, aminek köszönhetően az előre kiállított, különleges engedély sem volt igénybe vehető.

Djokovic az esetet követően rendkívül dühös lett amiért nem engedték be az országba, de a miniszterelnök elmondása szerint, sajnálattal hallja, hogy ez történt, de így nincs lehetősége itt maradni Ausztrál földön. Így tehát a világelső repülőre szállhatott és úton van vissza otthonába.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!