Barack Obama csatlakozik az NBA Afrika ligához, mint stratégiai tanácsadó - ifaktor
Barack Obama csatlakozik az NBA Afrika ligához, mint stratégiai tanácsadó

Obama belecsap a lecsóba és ha nem az USA-t akkor az NBA Afrika ligáját fogja irányítani.


Az Egyesült Államok egykori elnöke, Barack Obama csatlakozott az NBA Afrika ligájának stratégiai tanácsadó csapatához, jelentette be az NBA hivatalos oldala. Ebben a pozícióban, Obama segíteni fogja a liga társadalmi felelősségvállalásának erőfeszítéseit az egész kontinensen keresztül, különböző programokkal, rendezvényekkel, támogatók bevonásával és a nemi egyenlőség támogatásával.

Emellett Obama kisebbségi tulajdonos is lett a ligában és az ebből befolyt bevétellel az Obama Alapítvány ifjúsági és vezetői programjait fogja finanszírozni.

„Az NBA mindig is remek nagykövete volt az Amerikai Egyesült Államoknak. A játékot használva mélyebb kapcsolatokat építhetünk ki a világban és Afrikában a kosárlabda erejét használjuk, hogy lehetőségeket teremtsünk, valamint jólétet és egyenlőséget."

nyilatkozta Obama egy korábban kiadott sajtó közleményben.

„Le vagyok nyűgözve a liga erőfeszítéseit látva és a vezetők odaadását az afrikai srácok iránt akik vissza szeretnének adni valamit abból, amit kaptak és az egész kontinens felé."

AZ NBA komisszárja Adam Silver elmondta, hogy rendkívül hálás és szerencsésnek érzi magát, amiért Obamát a fedélzeten köszöntheti.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!