Így készítsd el: recept a házi, ínycsiklandozó bejglihez - ifaktor
bejgli az assztalon

Ezzel a tuti recepttel, biztosan nem nyúlsz mellé és egy nagyon finom bejglit tehetsz a karácsonyi asztalra.


A mindmegette egy olyan szuper bejgli receptet állított össze, amivel tuti, hogy érkezik a várva várt siker, amikor megkóstolják az édességet.

Így tudod elkészíteni a bejglidet és ezekre lesz hozzá szükséged.

Hozzávalók 2 rúd bejglihez:

A tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítés

A bejgli tésztájához a langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a vajat felolvasztjuk. A liszthez először az élesztős tejet és 2 db tojássárgáját hozzákeverünk, majd a vajat és a sót, illetve a reszelt citromhéjat. A tésztát jól összedolgozzuk: viszonylag kemény, rugalmas tésztát kell kapnunk. Meleg helyen pihentetjük, ameddig elkészítjük a töltelékeket.

Elkészítés

A darált diót és mákot külön tálba rakjuk, és összekeverjük 10–10 dkg cukorral és 1-1 dl tejjel. A vaníliáscukrot szintén kétfelé osztjuk, és a töltelékekhez keverjük. Ha szeretjük, keverhetünk közé mazsolát és reszelt citromhéjat is.

Elkészítés

A tésztát 2 részre osztjuk, és gáztepsi méretű téglalapokat nyújtunk belőle. A tölteléket kb. 1 cm vastagságban eloszlatjuk a tészta teljes felületén, majd óvatosan feltekerjük. A két rudat a tepsibe helyezzük, figyelve arra, hogy sütés közben még kelnek. A bejglik tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával, amihez 1 kanál tejet is keverhetünk, hogy még szebb színe legyen. Húsvillával megszurkáljuk őket, majd 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Related Articles Around the Web