Bella Hadid tabuk nélkül beszélt depresszív időszakáról - ifaktor
bella hadid egy díjátadó gálán elegáns ruhában

Volt, hogy Bella Hadidnak visszább kellett vennie a tempóból, ugyanis a világhírű modell súlyos depresszióval küzdött.


Egy interjúban, melyet a WSJ. Magazinnak adott, Hadid elmondta, hogy novemberben nagyon zűrös időszakon ment át és a mentális egészsége teljesen csődöt mondott. Többek között ezért posztolt a semmiből egy sírós képet Instagramjára is.

„Nagyon depresszív időszakon mentem keresztül. Anyukám és az orvosom is kérdezték, hogy vagyok és ahelyett, hogy üzenetben válaszoltam volna rá, egy sírós képet küldtem nekik.”

mondta a 25 éves szupermodell.

„Akkortájt ez tűnt a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak, mert soha nem tudtam kifejezni azt, hogy mit is érzek pontosan. Az elmúlt három évben elviselhetetlen lelki és fizikai fájdalmaim voltak, melyek legyengítettek. A pontos okát nem tudom.”
„Amikor kiposztoltam azt a képet azért tettem, hogy akárki aki így érzi magát tudja, hogy természetes ha vannak ilyen periódusaid. Az Instagramon minden csodálatosnak tűnik és a nap végén mindannyian ugyanabban a helyzetben találjuk magunkat.”

Hadid arról is beszélt, hogy lelkileg nagyon nehéz volt feldolgoznia, hogy minden lépését lesifotósok követik, akik bármelyik pillanatban lefotózhatják. Mivel mentálisan nagyon nem volt toppon, így az elmúlt két évben elhagyta a stylistját is.

„Nagyon nehéz volt úgy kimenni az utcára, hogy én teszem össze a ruhámat.”
„Az elmúlt évben azt tanultam, hogy ha az emberek rólam beszélnek és vagy tetszik nekik a stílusom, vagy nem, az szinte mindegy, hiszen ez az én stílusom. Amikor elmegyek reggel otthonról a következő gondolat fut végig a fejemben: ’Jól érzem ebben magamat?’ ’Ez boldoggá tesz? (ruha)’ ’Kényelmesen érzem benne magamat?’”

A szorongásán úgy sikerült felülkerekednie, hogy új reggeli rutinokat vezetett be, amik egészségesebbé és céltudatosabbá tették őt.

„Rájöttem, hogy a testem egy templom. A rutin amit minden reggel csinálunk, különösképpen a hétfő reggelek, talán a legfontosabbak, mert ha nem kezded jó flowban a hetedet, nem is leszel jó passzban.”

Hadid elmondta, hogy 8-8:30-kor kel hétfőn és amikor nem dolgozik, akkor az őt rendkívül inspiráló „The Artist’s Way” című könyv Julia Camerontól arra ösztönözi, hogy írjon.

„Fontos, hogy legyen egy rituálé és hogy legyen énidőm.”

Ezen kívül pedig próbál meditálni reggelente a modell, hogy mentálisan is kiegyensúlyozottá váljon.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!